Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

TE KOOP: WOONSCHIP "LA DOLCE VITA"
Uniek wonen in hartje Rotterdam
Compleet met ligplaatscontract van stichting Erfgoedhavens Rotterdam en inschrijving in kadaster.
Op 1 minuut loopafstand van metro- en treinstation Rotterdam Blaak.
U kunt - als vanzelfsprekend - voor een gewoon traditioneel woonhuis of voor een appartement kiezen, maar als u graag in het centrum van Rotterdam wilt wonen, is dit een fantastisch alternatief. Een heus varend woonschip (Friese Tjalk uit 1922) met ligplaatscontract en momenteel gelegen in de oude haven van Rotterdam. Als u daarbij bovendien ook nog van varen houdt, is dit een unieke kans. Vakantie wordt vanaf nu een heel bijzondere ervaring. U trekt er tijdens uw vakanties namelijk al varend met uw woning op uit en bent u ‘thuis’ in elke haven. U hebt vanuit de oude haven van Rotterdam een rechtstreekse, open verbinding met tal van waterwegen en recreatiegebieden. Wordt het dit jaar bijvoorbeeld de Biesbosch, de Zeeuwse wateren, of de Waddenzee? U hoeft er zelfs geen koffer voor in te pakken, het enige wat u doet is de trossen los gooien! In elke haven bent u een graag geziene gast, of het nu Zierikzee, Leiden, Hoorn of Enkhuizen is.
Vraagprijs 239.000,- euro
Hiervoor krijgt u een met zorg onderhouden compleet varend woonschip (afm.: 20,73 * 4,04 * 0,80 m.) met een ligplaatscontract (overdraagbaar voor het schip) van stichting Erfgoedhavens Rotterdam en voorzien van een Communautair Binnenvaart Certificaat (CBB). Alle voorzieningen zijn aanwezig voor veilig varen, waaronder AIS, marifoon, verlichting, reddingsvesten en brandblussers. In 2018 heeft het schip haar CBB verkregen en in 2022 is zij wederom op de helling geweest en zijn het vlak en de huid in zijn geheel geteerd en is het bovendek geverfd. Voor de verzekering is de keuring van het onderwaterschip geldig tot 2028. De motor (Mercedes OM 615 motor uit 1985) is betrouwbaar en in goede staat. Bent u in bezit van minimaal een klein vaarbewijs dan kunt u direct afmeren en het ruime sop kiezen. Varen met dit schip is met een gedegen overdracht van de eigenaar-schipper goed te doen.
Alles is aanwezig voor sfeervol en aangenaam wonen en thuiswerken.
Het effectieve woonoppervlak is 68 m2, waarbij u zich waant in een knus, modern en functioneel appartement. Het woongedeelte is geheel betimmerd en voorzien van degelijke brandwerende isolatie. Onder het vooronder bevinden zich een tweepersoons bedstee, een éénpersoons bed, een kinderledikant en een wasruimte voor droger en wasmachine. De woonkamer is voorzien van een open keuken, een vaste eettafel en een eikenhouten vloer. De stahoogte is 1,96m, gerealiseerd door een verhoogd stalen luikenkap voorzien van luiken en patrijspoorten voor optimaal evenwicht in licht en leefruimte. De douche en toilet ruimte met ligbad is modern ingericht. De roef doet dienst als kantoorruimte, werkplek/gastenverblijf met rondom uitzicht op de haven. De motor, de dieselverwarming (Kabola), dieseltanks en accu’s bevinden zich onder het achterdek.
Alle ruimtes zijn voorzien van centrale verwarming (olie) en elektrische verwarmingselementen zijn geplaatst in de roef en de woonkamer om in voor -en najaar duurzaam te verwarmen. Stroom en water komen van de walvoorziening, koken en douchen doet u met gas (losse fles). De gasinstallatie waaronder het fornuis en de geiser zijn in 2022 gekeurd, de veiligheidsmiddelen (zwemvesten, brandalarm) aan boord zijn in 2022 gekeurd en brandblussers in 2024.
Vaste lasten en belastingen.
Jaarlijks betaald u liggeld inclusief milieu- en afvalheffing aan de stichting Erfgoedhavens. Voor 2022 is dit 122,- euro per maand. Daarnaast dient u het schip verplicht te verzekeren, voor dit jaar kostte dit 921,- euro. De totale vaste kosten bedragen dus ongeveer 199,- per maand. Echter, voor de aanschaf betaald u geen overdrachtsbelasting en voor het wonen op het schip betaald u niet, zoals iedere huizenbezitter, jaarlijks de WOZ-lasten. U bespaart hiermee in het 1e jaar bijna 5500,- euro aan belasting.
Financiering
Financiering voor woonschepen is mogelijk bij Rabobank en sinds kort Orange Credit ook kun je hiervoor intermediars inschakelen.
Wilt u meer weten?
Neem dan contact met ons op voor meer informatie. Wanneer u zeker bent dat wonen op het water in een historische haven bij u past, maak dan een afspraak om op één van de kijkdagen de sfeer van dit unieke woonschip te proeven.
Gevonden op Mijnhuisverkoopikzelf.nl

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboot, Vrijstaande woning
Bouwjaar 1922
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1922
Woon oppervlakte 68
Inhoud woonhuis 160

Overige

Perceel oppervlakte 80

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboot, Vrijstaande woning
Bouwjaar 1922
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1922
Woon oppervlakte 68
Inhoud woonhuis 160

Overige

Perceel oppervlakte 80

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Mijnhuisverkoopikzelf.nl