Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

In het meest groene stukje van het Oude Noorden ligt een charmant straatje met volwassen bomen en de Rotte om de hoek. Hier is hard gewerkt om een uniek transformatieproject op te leveren. Het project omvat een divers aanbod van Turn Key appartementen, met een gebruiksoppervlak variërend van 40m2 tot 96m2.
Dus: zoek je een comfortabele starterswoning, een appartement met dakterras, een stoere loft of een dubbele benedenwoning met patio? Je vindt het allemaal hier!

DE WONINGEN
Het gebouw is een voormalig bedrijfspand uit 1915. Alleen de fraaie hoogte en natuurlijk de karakteristieke gevel herinneren nog aan vervlogen tijden, maar feitelijk is hier achter een stoere, historische gevel een heel nieuw appartementencomplex neergezet dat ruimte biedt aan 21 appartementen, die voldoen aan alle eisen van nu. Iedere woning is uniek, dus keuze genoeg!
Alle woningen worden Turn Key opgeleverd, wat resulteert in stijlvolle woningen met modern comfort.
De keukens bijvoorbeeld zijn uitgerust met een inductiekookplaat, recirculatiekap, combioven, inbouwkoelkast (met vriesvak) en een vaatwasser.
De badkamers zijn geheel betegeld, en voorzien van inloopdouche, wastafelmeubel, elektrische handdoekradiator en hangend toilet.
De wanden en plafonds worden voorzien van een fijn wit spuitwerk, de vloeren van een Eiken-look PVC.
Elke woning heeft een perfect functionerend deurbelsysteem om gasten gemakkelijk te ontvangen.
Voor de fiets is er een gezamenlijke fietsenberging op de begane grond.

DUURZAAMHEID
Over een hoge energierekening hoef jij je hier geen zorgen te maken: alle kozijnen zijn voorzien van HR++ glas, de appartementen worden verwarmd door infrarood panelen, in het warm water wordt voorzien door een 80-liter elektrische boiler. Daarnaast beschikken alle appartementen over 6 eigen zonnepanelen, terwijl de woningen op de topetage ook voorzien zijn van airconditioning. Uiteraard voldoen de woningen aan de huidige isolatienormen, dus hier zit je er warmpjes bij! De woningen hebben energielabels van A tot A++, dus lage energielasten en bij sommige banken zelfs rentekorting op je hypotheek!

TOCHTSTRAAT 5 D
Deze stoere loftwoning heeft een vide met een plafondhoogte van ca. 4.40m, een slaapetage op de entresol en een industriële uitstraling dankzij enorme raampartij aan de straatzijde van het complex.
De begane grond bestaat uit een living met open keuken, die is voorzien van een moderne, L-vormige opstelling met inductiekookplaat, recirculatiekap, combioven, inbouwkoelkast (met vriesvak) en een vaatwasser.
Via een open trap kom je op entresol, hier vind je een slaapruimte met aangrenzende badkamer (geheel betegeld, met inloopdouche, wastafelmeubel, elektrische handdoekradiator en hangend toilet). Inpandige berging met wasmachine aansluiting
Ook deze woning wordt 'Turn Key' opgeleverd, dus hier hoef je alleen je spullen maar neer te zetten en het grote genieten kan beginnen!

DE PLEK
En dat genieten is hier niet zo moeilijk, want in het Oude Noorden woon je erg leuk. Deze wijk trekt al jaren mensen aan die houden van de kenmerkende 'Boho-sfeer'. De wijk ademt creativiteit door de vele speciaalzaakjes, bijzondere horecagelegenheden en gezellige evenementen. Er heerst in de wijk altijd een gezellige drukte. En op deze plek, aan de rand van de wijk, kun je ervoor kiezen die drukte op te zoeken - of juist niet.
Het Noordplein, de Zwaanshals en de Zaagmolenstraat zijn makkelijk te voet bereikbaar. Liever even rustig aan en uitwaaien tijdens een goede wandeling? Dan ligt de Rotte met leuke wandelroutes letterlijk om de hoek! Er is hier voor elk wat wils en élke dag wat anders te doen. Laat je inspireren en lees snel verder!

NOORDPLEIN
Het Noordplein is dé ontmoetingsplek voor de bewoners van het Oude Noorden. Vanuit je toekomstige woning bereik je het plein - via de gezellige Zwaanshals of de Zaagmolenkade - in slechts 14 minuten wandelen of 4 minuten fietsen. Het plein bruist van activiteiten, vooral op zaterdagen wanneer het transformeert in een levendig marktplein à la Parijs, vol ambachtelijke en lokale producten: de Rotterdamse Oogst biedt een unieke ervaring in Nederland, compleet met livemuziek en foodtrucks! Op het plein vinden ’s zomers ook diverse evenementen plaats, zoals het Bluegrass festival in juni en Muziek op de Rotte in september.
Ken je ‘Containerbar Noord’ al? Vroeger een pop-up bar gemaakt van zeecontainers, nu een vaste plek aan het Noordplein. Op het grote zonnige terras van deze ‘biergarten’ hangt een ongedwongen sfeer met picknickbanken, perfect om met vrienden te genieten van een biertje van de tap of een Bobby's Gin met Pinkyrose Lemonade. Op een lege maag kun je niet borrelen, dus bestel er vooral wat eten bij van het naastgelegen De Toko. Hier hebben ze Indonesisch georiënteerde gerechten voor de grote en de kleine trek, zoals maiskoekjes, een loempia of nasi. Voor bitterballen kun je er trouwens ook terecht.
De volgende dag is het lekker bijkomen op het terras van de All-day breakfastzaak ‘Wolly’. Jordy’s bakery heeft hier trouwens sinds kort ook een filiaal.

ZWAANSHALSKWARTIER
Het Zwaanshalskwartier is een andere parel in het Oude Noorden, waar je regelmatig zult dwalen langs unieke speciaalzaken van creatieve ondernemers. Het is een gezellig rondje vanaf de Zaagmolendrift (7 minuten lopen) over de Zwaanshals, via het Noordplein en over de Zaagmolenkade weer terug.

Wat je dan allemaal tegenkomt? Sowieso veel goede restaurants! Te beginnen met ontbijt en lunch heb je ‘de Brunchclub Rotterdam’ aan de kade van de Rotte. ’s Zomers is hier een groot zonnig terras aan het water bij de fontein, een heerlijke plek om te zitten. Glutenvrij? Vegan? Geen probleem, hier kun je terecht! Je kunt ook naar de nieuwe banketbakker ‘Bakkit’ van de zussen Mercedes en Melissa. Mercedes is de winnares van Heel Holland Bakt 2023, dus dat belooft veel goeds! Voor de bekende pistacherol moet je snel zijn, want die is vaak uitverkocht. Maar je kunt hier ook gewoon voor madeleines of kaascroissants terecht.
‘Mangiare’ zit hier al wat jaren, en dat is niet voor niets. Dit restaurant heeft een kleine overzichtelijke kaart met gerechten van hoge kwaliteit. Laat je inspireren door bijzondere gerechten én de moderne kunst van het atelier in hetzelfde pand!
Kook je liever zelf? Loop dan vooral even binnen bij het Kookpunt, misschien wel de meest beroemde kookwinkel van Nederland!

Voor een borreltje kun je ook op meerdere plekken terecht. Zoals in de enige echte brouwerij van het Oude Noorden: Brouwerij Noordt. De fabriekshal is tegelijkertijd het bierlokaal, een verser biertje kun je niet krijgen! Sinds kort is er ook weer een heerlijke ouderwetse bruine kroeg op de hoek genaamd Gieterij ’t Swaentje. Het pand is werkelijk een plaatje en de sfeer warm en gezellig.

Winkelen doe je hier naar hartenlust. Er zijn vintagewinkels en speciaalzaken, zoals het non-profit tuincentrum ‘Marvy Green’, de internationaal bekende ‘Whiskeybase shop’, eerlijk en duurzame kledingwinkel ‘Na-tu-rel’ en nog veel meer! Hier is winkelen nog ontspannen: ga op ontdekkingstocht, je zult er geen spijt van krijgen.

IN DE BUURT
Voor de dagelijkse boodschappen kun je op loopafstand terecht, bijvoorbeeld bij de Dirk van den Broek of de Lidl op de Bergweg. Maar ga ook eens naar het Eudokiaplein of in de Zwart Janstraat (ook wel de Noorder Boulevard genoemd en met maar liefst 181 winkels het kloppend hart van de wijk).

Na al die drukte heb je soms behoefte aan rust, ruimte en beweging. Het geluk is hier dat de Rotte letterlijk om de hoek ligt. Loop eens de Rottekade af, er is veel te zien! Van eendjes en zwanen op het water, gezellige bootjes en oude bomen. Voor een echt goede wandeling loop je verder door richting de Bergsche plassen – die ook prima op de fiets bereikbaar zijn, je bent er binnen 5 minuten! Ook het Kralingse bos en de Kralingse plas zijn hiervandaan met maar zeven minuten fietsen dichterbij dan je zou denken!

BEREIKBAARHEID
Je hoeft hier eigenlijk nooit meer weg, maar als je toch een keer moet is de bereikbaarheid prima!
Je staat hiervandaan bijvoorbeeld in minder dan 7 minuten fietsen (of een kwartier met de tram) op de Meent. Rotterdam Centraal bereik je vanaf de tramhalte Zwaanshals in 12 minuten en 6 haltes, de tram vertrekt hier elk kwartier. En gebruik je de auto dan is de ring (A13/A20) hiervandaan ook makkelijk en snel bereikbaar.

INTERESSE?
We kunnen nog wel even doorgaan over hoe leuk het wonen hier is, maar kom het vooral zelf ontdekken!
Meer weten over dit unieke project? Bel ons snel voor een afspraak en we laten je zien wat er mogelijk is!

DISCLAIMER
Deze informatie is met zorg samengesteld, maar voor de juistheid ervan kan door PLEK makelaardij geen aansprakelijkheid worden aanvaard, noch kan aan de teksten, berekeningen, aanbiedingen enig recht worden ontleend. De afgebeelde illustraties en artists-impressions zijn uitsluitend bedoeld als voorbeeld en daardoor niet bindend voor het eindresultaat. Alle informatie, ook prijzen en voorwaarden, kunnen aan verandering onderhevig zijn. Nadrukkelijk is vermeld dat deze informatieverstrekking niet als een aanbieding of offerte mag worden beschouwd.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning
Bouwjaar 1915
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1915
Woon oppervlakte 69
Inhoud woonhuis 237
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Dak type Samengesteld Dak
Woontype Appartement
Energielabel A_PP
In overleg Ja
Hellend dak Kunststof, pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Dak opmerking Dak materiaal:Kunststof, pannen
Oppervlakte woonkamer 36
Benedenwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 1
Verwarming opmerking Elektrische Verwarming
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning
Bouwjaar 1915
Aantal kamers 2

Woningdetails

Bouwjaar 1915
Woon oppervlakte 69
Inhoud woonhuis 237
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Dak type Samengesteld Dak
Woontype Appartement
Energielabel A_PP
In overleg Ja
Hellend dak Kunststof, pannen
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 0
Dak opmerking Dak materiaal:Kunststof, pannen
Oppervlakte woonkamer 36
Benedenwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Aantal slaapkamers 1
Verwarming opmerking Elektrische Verwarming
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

PLEK Makelaardij