Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Volledig gerenoveerd Rijksmonument met energielabel B!

Welkom in het achterhuis van de “Aleidahoeve”. Deze iconische, rietgedekte woonboerderij (een rijksmonument met haar oorsprong in 1895) kent een rijke geschiedenis in de Lopikerwaard. De boerderij is in 2021 gekocht door twee gezinnen die de woning en het grote omliggende perceel geheel gerenoveerd hebben tot twee geweldige, duurzame en zeer ruime woonhuizen. Wat een groot avontuur was dat! Nu is het voor de verkopers van nummer 26A (het achterdeel van de boerderij) weer tijd voor een nieuwe uitdaging.

Het achterhuis ligt op een perceel van ca. 4000 m2 eigen grond. Een waar landelijk paradijs voor u en uw gezin! Met heerlijke gazons, een moestuin, kippenhok en wat denkt u van een eigen bos! De vrijstaande garage/berging van ca. 52 m2 biedt meer dan genoeg ruimte voor alle auto’s, maaiers, gereedschap en hobbyspullen. Kortom volop ruimte om te genieten van de prachtige omgeving en de unieke locatie. Vanaf hier is er ook een fraai uitzicht over de polder.

De woning met een groot woonoppervlak van 288 m2 en een inhoud van maar liefst 1083 m3 biedt ook intern een zee van ruimte. Zo beschikt deze over een prachtige, tuingerichte woonkamer met (handgemaakte) open keuken met een totaal oppervlak van ruim 85 m2, een naastgelegen werkkamer, zes slaapkamers en vier badkamers.

locatie: De Aleidahoeve is gelegen aan de Lekdijk West in Lopik, tussen de historische stadjes IJsselstein en Schoonhoven. Alle voorzieningen zijn binnen 7 minuten bereikbaar. In zowel Schoonhoven als IJsselstein zijn middelbare scholen aanwezig. In 20 minuten bent u op de Snelweg A2 en in ‘n half uur bent u in hartje Utrecht.

De natuur is hier werkelijk overweldigend. Rondom de woning liggen de landerijen van de Lopikerwaard, naast de deur grazen de koeien en direct tegenover de woning, aan de buitendijk van de rivier de Lek ligt het prachtige natuurgebied “De Bol”, met witte stranden en heerlijke wandelpaden. Je loopt hier letterlijk uit huis zo naar het strand om te zonnen en in de Lek te zwemmen. Hoe heerlijk is dat! Iets verderop ligt het recreatiegebied “Samsteke” met binnenmeer, stranden en recreatiemogelijkheden.

Om een duidelijk beeld te krijgen van de ruimte en de karakteristieke uitstraling raden we aan om de woningvideo te bekijken. Uiteindelijk is een bezichtiging toch echt een vereiste om een goede indruk te krijgen van het geheel, de omgeving en de ruimte!

INDELING: We rijden de Lekdijk af via de oprijlaan. Deze is omzoomd door statige bomen. We rijden door naar achteren en parkeren de auto voor de garage. Meteen vallen we als een blok voor de weelderige, landelijke tuin op met prachtige vergezichten en doorkijkjes.

De entree bevindt zich aan de zijkant van het huis.

Begane grond: In de grote entree bevindt zich de garderobe, het toilet en de indrukwekkende trapopgang naar de eerste verdieping. Met hoog balkenplafond, originele terracotta plavuizen en de prachtige raampartij met toegang tot de woonkamer/keuken. Woonkamer/keuken (met hoog balkenplafond, eiken vloer en vloerverwarming) De keuken is een echte “Janmaat” keuken, gemaakt door de plaatselijke professionals. Het karakteristieke, grote eiken spoeleiland is voorzien van een dubbele spoelbak, vaatwasser en een zee van berg- en werkruimte. Tegen de achterwand staat het vrijstaande Boretti fornuis met 6 kookpitten en een oven. Let eens op de prachtige afwerking en detaillering van de kastjes! Naast de keuken staat de houtkachel gezellig te snorren. Er is met 85 m2 natuurlijk voldoende ruimte voor een hele grote eetkamertafel én een heerlijke zithoek! Vanuit de zithoek heeft u prachtig uitzicht op de tuin, de weilanden (met de koeien van de buurman) en de rietgedekte schuur/garage.

Werkkamer en bijkeuken Naast de woonkamer ligt de werkkamer. Met een prachtige, originele schouw met eromheen een monumentaal tegelplateau met het beeld van de Lek en de boerenomgeving. Naast de werkkamer bevindt zich de bijkeuken met wasmachine/droger aansluiting, dubbele spoelbak en (voor feesten en partijen) een extra vaatwasser.

1e Verdieping (geheel voorzien van een eiken vloer met vloerverwarming). De prachtige trappartij brengt ons naar de eerste verdieping. Wat meteen opvalt is de enorme ruime overloop met vijf aangrenzende slaapkamers en vier badkamers. De bewoners hebben voor alle drie kinderen een slaapkamer gemaakt met een gezamenlijke badkamer met douche, dubbele wastafel en toilet. Leuk detail: alle kinderkamers hebben een raampje naar de overloop waar de chill/speelhoek is met zithoek en computers. Aan het einde van de overloop bevinden zich nog 2 gastenslaapkamers, beide met eigen badkamer voorzien van douche en wastafel en een gedeeld toilet. Vanuit de laatste slaapkamer is er toegang tot de stookruimte/berging.

2e verdieping (voorzien van eiken vloer met vloerverwarming, dakramen en gladgestuukte wanden) Ook hier valt onze mond van open. Een enorme ouderslaapkamer met eigen badkamer. Totaal met een oppervlak van ruim 58 m2! De badkamer (ruim 13 m2) is voorzien van een ligbad, dubbele wastafel en inloopdouche.

De tuin: De hele boerderij ligt op een perceel van ca. 8000 m2. Bij de verbouwing is dit perceel gesplitst in twee gelijke delen van ca. 4000 m2. Het perceel is wel zo ingedeeld dat er een gevoel van eenheid en harmonie heerst. De ca. 4000 m2 die bij het achterhuis hoort is landelijk ingericht met gazons, borders, mooie doorkijkjes en een moestuin. Aan de dijk ligt nog een stukje “bos”. Een ware droom voor kinderen die graag buitenspelen, voetballen of hutten bouwen.

Kortom, deze recent geheel verbouwde, duurzame woonboerderij is een absolute buitenkans voor u die in de rust van de natuur wil wonen maar toch op korte afstand van de grote steden!

Bijzonderheden: - Lees het hele verhaal van de verkopers in VT wonen! https://www.vtwonen.nl/binnenkijken/van-stad-naar-land-en-creatief-met-kleuren-binnenkijken-in-een-monumentale-verbouwde-boerderij~aa3905a - In 2021/22 geheel verbouwd en gerenoveerde, rietgedekte woonboerderij “Aleidahoeve” (achterhuis); - Sfeervol verbouwd met duurzame en mooie materialen, met een absoluut gevoel voor detail; - Perceelgrootte ca. 4000 m2, woonoppervlak 288 m2 en een inhoud van 1083 m3; - 6 slaapkamers en 3 badkamers; - De woning is een rijksmonument; - Recht van overpad over oprijlaan; - Woning wordt verwarmd d.m.v. CV ketel (Vaillant 2021) en is vrijwel geheel voorzien van vloerverwarming; - Grote vrijstaande garage/schuur met een oppervlak van ca. 52 m2; - Er vindt in de nabije toekomst een dijkverzwaring plaats langs de gehele Lekdijk, ook tussen recreatiegebied Salmsteke en Schoonhoven. Zie de site van de “Stichtse Rijnlanden” voor meer informatie; - Energielabel B; - Oplevering in overleg.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1895
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1895
Woon oppervlakte 288
Inhoud woonhuis 1083

Overige

Perceel oppervlakte 3948
Show with reservation -1

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1895
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1895
Woon oppervlakte 288
Inhoud woonhuis 1083

Overige

Perceel oppervlakte 3948
Show with reservation -1

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Aarendonk ERA Makelaardij