Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Goed onderhouden instapklare volledige vernieuwde woonboerderij met eigen oprit

In het 667 jaar oude vestingstadje Megen, (net boven Oss) aan de rand van het historische centrum staat onze half-vrijstaande woonboerderij. Nog net ‘op de keien’, zoals dat hier wordt genoemd.

Het stadje Megen heeft een dorps karakter, maar dat wil niet zeggen dat hier niks te vinden is. Je kunt in de omgeving heerlijk wandelen en fietsen en zelfs een bootje in de haven leggen. In Megen is een lagere school met buitenschoolse opvang aanwezig. Op 10 wandelminuten sta je middenin de uiterwaarden aan de oever van de Maas. Op 7 autominuten vind je supermarkten en met 15 autominuten zit je op de A50. Megen kent een actief verenigingsleven; de meeste mensen zijn lid van meerdere verenigingen. Wij wonen in een leuke buurt en het onderling contact is gezellig en vrijblijvend. Zo hebben wij met een paar buren een kookclubje gevormd. In het gemeenschapshuis Acropolis (loopafstand 5 minuten) worden veel activiteiten georganiseerd voor jong en oud. Ook vind je daar o.a. de huisarts, apotheek, bakker, VVV en een café met zaal. Naast Acropolis is een snackbar en ijssalon. Er zijn enkele uitstekende restaurants in Megen.

Over de woning:
Wij hebben het huis 13 jaar geleden gekocht omdat wij vielen voor de charme van het oude huis. De omgeving is prachtig en we hebben dan ook veel gefietst en gewandeld. De woning is grondig opgeknapt en gerenoveerd met de bedoeling hier te blijven wonen en pensioneren. Echter, de omstandigheden zijn veranderd. De dagelijks af te leggen afstand woon/werk is te veel geworden.

Maar nu echt over de woning:
Het huis is goed onderhouden en voorzien van zonnepanelen en warmtepompen. Op de eigen oprit is een eigen slimme laadpaal voor een elektrische auto aanwezig. Ook is er de mogelijkheid om gelijkvloers te gaan wonen (levensloop bestendig). Een badkamer, toilet en een slaapkamer/studeerkamer zijn aanwezig op de begane grond.
Wij hebben het dak asbest-gesaneerd nadat wij de woning in 2011 hebben gekocht. In 2012 zijn het gehele dak, de dakconstructie en de dakgoten compleet vervangen, en is de kamerverdeling op de 1e verdieping opnieuw verdeeld. De buitenzijde van het dak is geïsoleerd met een bijzondere 20-laags isolatiedeken; de isolatiewaarde is vergelijkbaar met 22 cm minerale wol. De binnenzijde van het dak ziet er mede daardoor origineel uit, want de dakplanken en de balkenconstructie van de gehele eerste verdieping en zolder zijn zichtbaar gehouden. Wij vinden dit vooral in de grote slaapkamer een erg mooi gezicht.

De bijzonderheden van ons huis zijn:

- Mogelijkheid om (later) gelijkvloers te wonen.
- Een grote gezellige woonkeuken (waar onze visite ook heel graag zit), voorzien van moderne apparatuur. Ook zijn alle keukenkasten voorzien van lades met verlichting.
- Zowel boven als beneden zijn er een badkamer en toilet aanwezig.
- 4 ruime slaapkamers, waarvan één hele grote, met zicht op binnenzijde nok.
- Beneden is er een 5e en eventueel 6e kamer die als slaapkamer/studeerkamer/kantoor gebruikt kan/kunnen worden.
- De massief eikenhouten vloer van 20 mm dik op de eerste verdieping is net zo oud als het huis en komt uit Frankrijk.
- We hebben een verwarmd zwembad in de achtertuin.
- Ons huis heeft een Verisure alarmsysteem met abonnement op de meldkamer (ter overname).
- De groepenkast is compleet vervangen en voorzien van een slimme meter. Ook is er krachtstroom aanwezig in de werkplaats.
- Glasvezel internet tot in de meterkast.
- Aparte waskamer voor wasmachine en droger.
- Alle kozijnen en ramen in het huis zijn vervangen in 2019 en gemaakt van Dark Red Meranti, (exacte kopie van de oude vurenhouten ramen en kozijnen), waardoor het huis in de originele oude stijl is gebleven.
- Dakgoten en regenpijpen vervangen in 2018. Uitgevoerd in zink.
- Alle raambeglazing is HR++, 60 mm dikke steenwol isolatie in alle plafonds.
- Bijna van het gas af…We hebben een HR cv-combiketel (2015) in eigendom, die nog alleen gebruikt wordt voor het douchen en warm water in de wasbakken. Er is wel een CV aanwezig, maar die gebruiken we bijna niet meer. Verwarming van de woonkamer, grote slaapkamer en keuken geschiedt door warmtepompverwarming en -koeling. In de woonkamer staat tevens een pelletkachel met ruit voor de gezellige sfeer van een haardvuur.
- Met maar liefst 39 zonnepanelen en accuopslag is het energieverbruik erg laag.
- Er is ook een Aquacell waterontharder (ter overname) aanwezig, waardoor (echt waar!) alle kalkaanslag verleden tijd is.
- Tot slot is de woning voorzien van best veel domotica (ter overname).

Begane grond:
Via de voordeur kom je in de gang met toegang tot woonkamer, studeerkamer/kantoor, opslagkamer, badkamer en de keuken. De woonkamer wordt verwarmd/gekoeld door een warmtepomp. Ook staat er een karakteristieke schouw met pelletkachel verwarming die de sfeer van haardvuur uitstraalt. De badkamer heeft een inloopdouche, wastafel met spiegel en een toilet. De studeerkamer/kantoor heeft de authentieke sfeer behouden door het oude balkenplafond en de houten vloer. Een grote raampartij in oude stijl maakt het compleet. De riante opslagkamer hebben wij gebruikt als voorraadkast, bergruimte en voor de diepvrieskast. De grote woonkeuken met L opstelling is van alle gemakken voorzien: zes-pits elektrisch fornuis (Falcon 110 cm; 2 ovens + grilloven), losse wokbrander, koelkast, vaatwasser, Quooker met kokend water, combi oven/magnetron. Het aanrecht is gemaakt van massief Belgisch hardsteen, de keukenvloer is van dezelfde steensoort. Openslaande tuindeuren. Inbouw LED spotjes in het plafond. Via de keuken kun je naar een halletje met 2e toilet, waskamer, garderobe met meterkast, bergruimte onder de trap en via inpandige oude schuifdeuren naar de garage.

Eerste verdieping:
Via de vaste trap vanuit de keuken kom je op de overloop van de eerste verdieping. Hier bevinden zich 4 ruime slaapkamers, een apart toilet en een badkamer met losse douchecabine, ligbad en brede wastafel met bijpassende spiegel in nostalgische stijl. De grote slaapkamer aan de achterzijde heeft een vrij (5 m hoog!) zicht tot in de nok. Op de gehele eerste verdieping ligt een massief eikenhouten vloer, die niet koud aanvoelt door de vloerisolatie. De “dauerluftung” in de kantelramen met HR++ glas zorgen voor de benodigde natuurlijke ventilatie.

Tweede verdieping:
De vaste trap in de grote slaapkamer brengt je op het “balkon” van de tweede verdieping. Daar hebben wij onze hangkledingrekken neergezet. Via een deur bereik je het 2e deel van de zolder dat bij ons wordt gebruikt als bergzolder.

Garage:
De garage heeft een brede deur en een loopdeur vanaf de oprit. Ook via de keuken kun je door de inpandige schuifdeuren naar de garage. Het voorste deel van de garage is voorzien van een robuuste sta-hoge vliering van 24 m2 groot. In de zijgevel van de garage zit een staldeur naar de achtertuin en ook 2 openslaande ramen. Naast 220 Volt wandcontactdozen is er ook 32 A krachtstroom aanwezig voor een eventuele werkplaats of jullie sauna?

Tuin:
De ommuurde stadstuin is nagenoeg onderhoudsvrij en is bestraat met oude Waaltjes straatstenen in leg patroon. Doordat de tuin op het noorden ligt, is er een fijne balans tussen schaduw en zon. Lekker afkoelen kan in het zwembad.
Installaties:
Verwarming en warm water d.m.v. CV ketel, warmtepompen, pelletkachel en Quooker. Zonnepanelen (39 stuks) met zonnestroomopslag in accu’s. Ons huis heeft een beveiligingsinstallatie van Verisure met abonnement op de meldkamer (optie). Een Aquacell om water te ontharden (optie). Domotica aanwezig (optie).

Zijn jullie net zo enthousiast van deze oude maar moderne instapklare woning als wij? Stuur ons dan via de makelaar een bericht om een afspraak te plannen. We laten dan graag onze woning zien.

OVER DEZE VERKOOP
Meer informatie over biedingen vind je in de digitale brochure.

Kun je niet wachten en wil je nu al meer weten van dit mooie huis? Bekijk dan even op Youtube de woningvideo die we hebben opgenomen.

De Meetinstructie voor woningen is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, halfvrijstaande woning
Aantal kamers 6

Woningdetails

Woon oppervlakte 178
Inhoud woonhuis 816
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Zolder Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2014
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 250
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Intergas Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Garage inpadig Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Woonboerderij Ja
Zolder trap type vaste trap
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Airconditioning Ja
LeeftijdCV ketel 10
Aantal slaapkamers 5
Beschermd stads gez Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 800 Breedte: 800 Oppervlakte: 64
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, halfvrijstaande woning
Aantal kamers 6

Woningdetails

Woon oppervlakte 178
Inhoud woonhuis 816
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Zolder Ja
Dak type Zadeldak
Woontype Woonhuis
Dorpskern Ja
Energielabel C
In overleg Ja
BouwjaarCV 2014
Hellend dak Pannen
Perceel oppervlakte 250
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Intergas Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Garage inpadig Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Woonboerderij Ja
Zolder trap type vaste trap
Aantal badkamers 2
Aantal toiletten 3
Airconditioning Ja
LeeftijdCV ketel 10
Aantal slaapkamers 5
Beschermd stads gez Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 800 Breedte: 800 Oppervlakte: 64
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Digimakelaars.nl