Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Ontdek deze prachtige woning in het hart van Dokkum.

Dit voormalig ‘Pakhuis uit 1830’ is geheel gerenoveerd en gemoderniseerd met behoud van de karakteristieke elementen. De lichte en ruime woning ligt in de binnenstad van Dokkum en heeft drie slaapkamers, twee badkamers, grote inbouwkasten, een mooie luxe woonkeuken met een kamer-en-suite en een riante woonkamer met aansluitend een zonnig dakterras. En dit verdeeld over drie verdiepingen. De woning heeft veel karakter, een goede sfeer en is met veel zorg ingericht. Deze hoogwaardig afgewerkte woning is instapklaar en de inboedel (op een paar persoonlijke stukken na) kan worden overgenomen, prijs in overleg.

Indeling:
Benedenverdieping: entree, hal met terrazzo vloertegels en authentieke voordeur. Je vindt de royale, luxe woonkeuken met bar op de begane grond. De greeploze keuken is afgewerkt met betoncire (in dezelfde kleur als badkamer meubel/vloer). Spoeleiland en keukenblok is voorzien van modern inbouw apparatuur (vaatwasser, combi oven/magnetron, koelkast en wijnklimaatkast). Er is veel opbergruimte. Ideaal voor mooi servies, glazen en voorraad.

De eethoek nodigt uit om met een groot gezelschap te tafelen en is de verbinding tussen de keuken en de kamer-en-suite. Deze zijn voorzien van hoog balkenplafond, historische muren en openslaande deuren naar buiten. De kamer-en-suite is naast tv kamer ook in te richten als (B&B)slaapkamer. Zet op zonnige dagen de deuren open en haal de frisse lucht en het geroezemoes van buiten naar binnen!
Aan de achterzijde van de keuken is een zeer praktische wasruimte met wasmachine en droger aansluiting en toegang naar de bijkeuken met cv-ketel. Deze bijkeuken is erg handig en biedt veel opbergruimte, ook voor fietsen, en heeft een achterdeur naar buiten.
Vanuit de wasruimte heb je toegang tot de smaakvolle badkamer met zwevend toilet, handgemaakt dubbel wastafelmeubel en ruime inloopdouche met rainshower. Deze badkamer is afgewerkt met betoncire, Spaanse Laterna tegels en heeft een verwarmde vloer.

1e etage: trap naar boven en overloop voorzien van Desso vloerbedekking en toegang tot een royale toiletruimte met zwevend toilet en fontein. De toiletruimte is voorzien van dezelfde Spaanse Laterna tegels als in de badkamer.
Riante en lichte woonkamer met balkenplafond voorzien van een prachtige authentieke oude houten vloer en een schouw met sfeerkachel. Hier is ruimte voor een meerdere gezellige zithoeken. Deze etage is ook voor andere doeleinden in te richten, denk naast een zichthoek ook aan een extra werkplek/hobby ruimte of eethoek. Deze grote woonkamer is heel fijn en warm. Veel ramen met veel lichtinval en verrassende doorkijkjes en mooie vergezichten naar bijvoorbeeld het Stadhuis van Dokkum. De raampartij is voorzien van hoogwaardige houten jaloezieën.

Aan de achterzijde zijn openslaande deuren (deuren allemaal nog origineel) naar het dakterras toe. Het zonnige terras is besloten en je hebt hier in de zomer van ‘s morgens tot laat in de avond zon en volop privacy met uitzicht op monumentale panden. Op het dakterras is meer dan genoeg ruimte voor een heerlijke loungehoek en lekker buiten eten aan een grote tuintafel kan natuurlijk ook. Mocht het toch niet zo heel erg warm zijn, dan kan je denken aan het creëren van een overkapping die door middel van glazen schuifpanelen de ruimte winddicht maken. Dan kan je het hele jaar genieten van het buitenleven.
Onder de trap naar de tweede verdieping is een grote diepe inbouwkast (met veel ruimte voor opbergen en een extra koelkast voor de koude drankjes op het dakterras e.d.)

2de etage: Trap naar boven voorzien van fraai houtsnijwerk en Desso vloerbedekking. Overloop met vaste kastenwand (wederom ook erg ruim om in te richten voor kleding en ideaal voor opbergen van koffers e.d). Hier vind je ook een grote toiletruimte met zwevend toilet en fontein. Op de overloop en de slaapkamers ligt ook de oude authentieke houten vloer.
Op deze verdieping bevinden zich 3 slaapkamers waarvan 2 met een groot dakraam wat zorgt voor extra lichtinval én ventilatie. De master-bedroom ligt aan de achterzijde met een prachtig uitzicht over de binnenstad van Dokkum, heeft een airco en badkamer met rainshower en wastafelmeubel.

Ontdek het beste van Dokkum
De locatie is fantastisch! Stenendam is een rustige straat waar nagenoeg alleen bestemmingsverkeer komt. Het stadshart is op loopafstand. Dokkum is een stad waar historie, gezelligheid en natuur samenkomen. Als beroemde Elfstedenstad straalt Dokkum authentieke charme uit, met prachtige grachten en historische gebouwen. Hier geniet je van het stadsleven met leuke koffietentjes, winkels, café’s, festivals en culinaire hotspots. En... binnen 15 minuten sta je aan de kust van de Waddenzee, perfect om eventjes uit te waaien of om de veerboot te pakken naar Ameland of Schiermonnikoog.
Met uitstekende infrastructuur ben je snel op weg: zowel Leeuwarden als Groningen liggen binnen handbereik, en goede OV-verbindingen zorgen voor vlotte woon-werkverkeer. Voor gezinnen en professionals is Dokkum een ideale woonplek.
Ontdek modern wonen in een stad met karakter – jouw nieuwe thuis wacht!

Goed om te weten:
* Groot, ruim, licht voormalig pakhuis met historische elementen en stadszicht.
* Kwalitatief hoogwaardig gerenoveerd (vloeren, muren, elektra, cv-ketel en leidingwerk)
* Goed geïsoleerd en geheel voorzien van dubbele beglazing. (dak en raamkozijnen gerenoveerd en geschilderd in 2020).
* Energielabel B.
* Voor de vaarliefhebbers; de woning ligt op zeer korte loopafstand van de grachten van Dokkum en biedt daardoor gemakkelijk de mogelijkheid tot een ligplaats voor een boot.
* Ruime parkeermogelijkheid op de naastgelegen parkeerplaats Acht Zaligheden.
* Mogelijkheid tot creëren van separate wooneenheden, appartement op de begane grond en tweede verdieping een royale bovenwoning.

Makelaarsland

Huis verkopen? Bespaar op je makelaarskosten. Bereken hier je besparing

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 152
Inhoud woonhuis 545
Aantal verdiepingen 0

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Mansardedak
Woontype Herenhuis, Vrijstaande Woning
Herenhuis Ja
Perceel oppervlakte 78
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Inpandig
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Geen spouw, HR-glas
Verwarming opmerking Cv-ketel
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonhuis
Bouwjaar 1900
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1900
Woon oppervlakte 152
Inhoud woonhuis 545
Aantal verdiepingen 0

Energie

Vloer isolatie Ja

Buurt

Aan rustige weg Ja

Overige

GasCV Ja
Dak type Mansardedak
Woontype Herenhuis, Vrijstaande Woning
Herenhuis Ja
Perceel oppervlakte 78
Dak isolatie Ja
Dak opmerking Pannen
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Aantal slaapkamers 3
Vrijstaande woning Ja
Bijgebouw opmerking Berging Inpandig
Opmerkingen isolatie Dakisolatie, Muurisolatie, Vloerisolatie, Dubbel glas, Geen spouw, HR-glas
Verwarming opmerking Cv-ketel
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?