Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

In het charmante terpdorp Ferwert, op een steenworp afstand van de Waddenzee, ligt deze prachtige smaakvol gerenoveerde parochiewoning op een royaal perceel van maar liefst 1.932 m². De verfijnde materialen zoals Venetiaans stucwerk, Portugese en Italiaanse tegels en plafonddecoratie, in combinatie met praktische voorzieningen zoals vloerverwarming en uitstekende isolatie (energielabel B), geven het geheel een verfijnde ambiance die perfect past bij de rijke historie van het pand.
Aan de voorzijde vind je een prachtige, onder architectuur aangelegde tuin met eigen oprijlaan en meerdere parkeerplaatsen. Aan de achterzijde ligt een ruime garage met daarboven een compleet ingericht appartement, en een sfeervolle tuinkamer/serre met glazen schuifwanden welke het hele jaar door een fijne plek biedt om te genieten van het buitenleven. Daarnaast is er voor de ultieme ontspanning ook nog een sauna aanwezig.
Bovendien biedt het appartement boven de garage, compleet met open keuken, slaapkamer, badkamer en dakterras, mogelijkheden voor meerdere doeleinden zoals kantoor aan huis, praktijkruimte of gastenverblijf.
Dit bijzondere pand combineert historische charme met hedendaags comfort, en biedt een unieke kans om stijlvol en luxueus te wonen in een rustige, landelijke omgeving.

Omgeving:
Ferwert biedt een rustige woonomgeving vlak bij de Waddenzee, met voorzieningen zoals scholen, winkels en een apotheek. De nabijheid van Leeuwarden en Dokkum (20 minuten rijden) en de veerboot naar Ameland (10 minuten rijden) maakt het een strategische locatie voor zowel rust als recreatie.

Indeling:

Begane grond:
Bij binnenkomst in deze prachtige parochiewoning word je meteen verrast door de stijlvolle en imposante hal. De speciaal ontworpen Portugese tegels op de vloer en het Venetiaanse stucwerk op de wanden stralen verfijning uit. De hal beschikt over een modern hangend toilet met fonteintje, en naast de elegante trapopgang vind je een ruime kelder, toegankelijk via een vaste trap, perfect als wijnkelder of voor extra opslag.
De gehele begane grond is voorzien van vloerverwarming, waardoor je in elk seizoen geniet van optimaal comfort. De plafonds zijn versierd met sierlijke ornamenten, die de historische charme van het huis versterken. In de royale woonkamer zorgt de open gashaard samen met de geglazuurde plavuizen vloer voor een warme, sfeervolle ambiance. Via de doorgang bereik je de landelijke keuken, die is uitgerust met hoogwaardige apparatuur. Het kookeiland beschikt over een Boretti-oven, een 5-pits inductieplaat en een afzuiginstallatie. Daarnaast is de keuken voorzien van een vaatwasser en een oven-grill-magnetron van het gerenommeerde merk Scholtes. De handgemaakte Italiaanse tegels aan de wanden geven de keuken een elegant en authentiek karakter. De ruime bijkeuken biedt niet alleen volop opbergruimte, maar ook aansluitingen voor witgoed en een waterontharder van Amysoft. Tevens is hier sprake van veel (inbouw-)kastruimte. Op de begane grond vind je verder een lichte zit-/slaapkamer met inbouwkasten én een ruime slaapkamer met een luxe ensuite badkamer. Deze badkamer is van alle gemakken voorzien: een royale inloopdouche met regen- en massagedouche, een sunshower, een designradiator en een natuurstenen wastafelmeubel. De verwarmde spiegels zorgen voor extra luxe en gemak.

Verdieping:
Op de eerste verdieping word je verwelkomd door een royale overloop met een charmant Frans balkon en elegante lambrisering. De overloop biedt toegang tot een moderne toiletruimte met hangend toilet en fonteintje. Deze verdieping beschikt over maar liefst vier royale slaapkamers en twee luxe badkamers. De master bedroom valt op door de grote inbouwkasten en de prachtige, authentieke steunbalken die het plafond sieren. Een van de andere slaapkamers beschikt over een eigen ensuite badkamer met douche, toilet en wastafel, wat zorgt voor extra privacy en gemak. De tweede, zeer ruime badkamer is een oase van luxe. Uitgerust met dubbelwandige spiegels, een comfortabel ligbad, een inloopdouche, een designradiator, hangend toilet en een stijlvol wastafelmeubel, biedt deze badkamer alles wat je nodig hebt voor ultieme ontspanning. Via de badkamer heb je toegang tot een technische ruimte met apparatuur voor de warmwatervoorziening. De hele verdieping is voorzien van 1e klas laminaatvloeren en de drie dakkapellen zijn uitgerust met elektrische rolluiken voor extra gemak en isolatie. Alle radiatoren zijn subtiel weggewerkt, wat zorgt voor een moderne uitstraling. Een bijzonder detail: vanaf deze verdieping kun je genieten van het uitzicht op het iconische lichtsein van de vuurtoren van Ameland, de Bornrif.

Garage/appartement:
Deze ruime, van water en elektriciteit voorziene garage biedt plaats aan maar liefst vier auto’s. Met twee elektrische garagedeuren en twee aparte loopdeuren is de garage uiterst praktisch en ideaal voor autoliefhebbers of als extra opslagruimte.
Op de bovenverdieping van de garage vind je een appartement, geschikt voor meerdere doeleinden zoals een kantoor aan huis, praktijkruimte of een comfortabel gastenverblijf. Het appartement beschikt over een ruime woonkamer met open keuken, een slaapkamer en een badkamer voorzien van een hangend toilet, inloopdouche en wastafelmeubel. Via de openslaande balkondeuren aan de voorzijde stap je zo het dakterras op. Hier geniet je van een fantastisch uitzicht op de Zeedijk en de omliggende natuur. Bovendien biedt dit terras dezelfde unieke blik op de vuurtoren van Ameland.

Tuinkamer/serre:
Achter de woning bevindt zich een tuinkamer/serre. Om het "buitengevoel" te benadrukken is dit gebouw voorzien van schuifbare glaswanden. Een palletkachel geeft aangename warmte. Aansluitend vind je hier de sauna.

Buitenruimte:
De royale, onder architectuur aangelegde tuin biedt volop ruimte voor verschillende zitjes, zodat je op elk moment van de dag kunt genieten van de rust en het groen. De symmetrisch aangelegde voortuin, met statige lei-linden, buxushagen en een sierlijke vijver, sluit naadloos aan bij de uitstraling van de woning en geeft het geheel een elegante, karakteristieke sfeer. Daarnaast vind je in de tuin een kweekkas, perfect voor het kweken van je eigen kruiden en planten. Het erf is toegankelijk via een prachtige smeedijzeren poort en heeft een eigen oprijlaan met parkeerruimte voor meerdere auto’s.

Geschiedenis:
Deze prachtige parochiewoning heet Het Schoolhuis (Anno 1877). De woning werd vroeger door diverse notabelen bewoond waaronder het hoofd van de plaatselijke school.

Bijzonderheden:
- Perceelgrootte is 1.932 m2;
- Weids uitzicht naar Waddendijk en bij nacht is de vuurtoren van Ameland te zien;
- Landelijk wonen en toch in de buurt van diverse voorzieningen zoals winkels, apotheek, huisarts e.d.;
- Op 10 autominuten van de veerboot naar Ameland en 20 autominuten Van Leeuwarden en Dokkum;
- Levensloopbestendig;
- Totaal 7 slaapkamers, 4 badkamers en 6 toiletten;
- Kelder met stahoogte;
- Bovenverdieping garage (appartement) is geschikt voor bijvoorbeeld kantoor- of praktijkruimte;
- Een onder architectuur aangelegde voortuin met onder andere lei-linden en buxushagen;


- Verwarming door middel van radiatoren en vloerverwarming;
- Energielabel B;
- Aangesloten op diepriool;
- CV-ketel woning Atag 2015 / appartement Intergas 2024;
- Mogelijkheid voor het runnen van een Bed & Breakfast, vergunning is aanwezig.



Deze informatie is door ons met de nodige zorgvuldigheid samengesteld. Onzerzijds wordt echter geen enkele aansprakelijkheid aanvaard voor enige onvolledigheid, onjuistheid of anderszins, dan wel de gevolgen daarvan. Alle opgegeven maten en oppervlakte zijn indicatief.

Toelichtingsclausule NEN2580:
De Meetinstructie is gebaseerd op de NEN2580. De Meetinstructie is bedoeld om een meer eenduidige manier van meten toe te passen voor het geven van een indicatie van de gebruiksoppervlakte. De Meetinstructie sluit verschillen in meetuitkomsten niet volledig uit, door bijvoorbeeld interpretatieverschillen, afrondingen of beperkingen bij het uitvoeren van de meting.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1877
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1877
Woon oppervlakte 210
Inhoud woonhuis 794
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Gashaard Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel B
Herenhuis Ja
In overleg Ja
Landelijk Ja
Rolluiken Ja
BouwjaarCV 2015
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 1932
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Atag (2015) En Intergas (2024) Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 44
Pelletkachel Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aangelegd Onder Architectuur
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 4
Aantal toiletten 6
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 9
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 7
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk, gashaard, pelletkachel
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, vrijstaande woning
Bouwjaar 1877
Aantal kamers 13

Woningdetails

Bouwjaar 1877
Woon oppervlakte 210
Inhoud woonhuis 794
Aantal verdiepingen 4

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Achterom Ja
Gashaard Ja
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel B
Herenhuis Ja
In overleg Ja
Landelijk Ja
Rolluiken Ja
BouwjaarCV 2015
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 1932
Tuin rondom Ja
Dak isolatie Ja
Frans balkon Ja
TypeCV ketel Atag (2015) En Intergas (2024) Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 44
Pelletkachel Ja
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Aangelegd Onder Architectuur
Halfopen keuken Ja
Aantal badkamers 4
Aantal toiletten 6
Buitenzonwering Ja
LeeftijdCV ketel 9
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 7
Vrijstaande woning Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel, vloerverwarming Gedeeltelijk, gashaard, pelletkachel
Mechanische ventilatie Ja
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Uitstekend
Onderhoud binnen uitstekend Ja
Onderhoud buiten uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Makelaardij Libbe Duinstra

De nieuwste koopwoningen in Ferwert