Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deels verscholen achter groen staat deze prachtige woonboerderij met fraaie tuin vanwaar er vrij uitzicht is op de landerijen. De goed onderhouden woonboerderij staat op een ruim perceel van 2.665 m² en heeft naast de door groen omringde tuin op het zuiden, nog een grote vrijstaande stenen schuur/voormalige stal met dubbele garage en carport voor 4 auto's.

In 1997/1998 is de boerderij geheel verbouwd tot woonboerderij, de woning is deels uitgebouwd in de voormalige stal/de deel, waardoor er o.a. een riante tuingerichte woonkamer is gecreëerd, een riante woonkeuken, een badkamer en slaapkamer. Het karakteristieke van de woonboerderij is behouden gebleven en de landelijke sfeer maakt het plaatje compleet. Door de authentieke details zoals de balkenplafonds, de glas-in-lood en suite schuifdeuren die de woonkamer van de woonkeuken scheidt, en de schouw met houtkachel is het hier op en top landelijke wonen.

De woonkamer, woonkeuken en badkamer hebben vloerverwarming en in 2023 zijn er 12 zonnepanelen geplaatst. De originele dubbele stal-/mendeuren aan de achterzijde geven toegang tot de deel met het fraaie gebint/draagconstructie, dit is een mooie werkplaats/hobbyruimte en voor vele doeleinden geschikt. De voormalige gierput in de achtertuin is in gebruik als opslag voor het hemelwater, wat weer gebruikt kan worden voor de tuin. De aanwezige robotmaaier zorgt voor een strak gazon. U hebt dan ook voldoende tijd om te genieten van de prachtige tuin met een grote variatie aan zingende vogels, kom helemaal tot rust!

De woonboerderij is ook geschikt voor kangoeroe wonen, dubbele bewoning of een B&B, mocht dit één van de wensen zijn. De woonoppervlakte van 233 m² en de indeling leent zich hier uitstekend voor.

Maakt deze woonboerderij in het gezellige en gemoedelijke dorp Tjerkgaast u nog nieuwsgieriger, maak dan een afspraak met ons kantoor om te komen kijken, wellicht wilt u nooit meer weg!

We leiden u graag alvast rond:
Nadat we onze auto geparkeerd hebben op het ruime erf betreden we de woonboerderij via de originele fraaie voordeur aan de linkerzijde en komen in de lange gang met lambrisering, rechts van de gang bevinden zich een kelder met stahoogte en 2 slaapkamers waarvan 1 in gebruik is als kantoor, deze heeft nog een originele bedstee. Links van de gang is er toegang tot een hal vanwaar u naar de deel/voormalige stal kunt en er is toegang tot de bijkeuken. Terug in de gang is er links nog de meterkast, een voormalige badkamer welke thans in gebruik is als bergruimte maar eenvoudig weer als badkamer in gebruik te nemen is, een open toegang tot de vaste trap naar de verdieping, het moderne toilet met hangcloset en fonteintje en een moderne badkamer met ligbad, 2e toilet, inloopdouche en wastafel.

Aan het einde van de lange gang bevindt zich de riante woonkeuken met een landelijke stijl keuken in hoekopstelling welke voorzien is van diverse inbouwapparatuur zoals; koelkast, inductie kookplaat, afzuigkap, vaatwasser en oven.
Vanuit de woonkeuken is er via de schuifdeuren toegang tot de achtertuin/zijtuin op het zuiden, met terras vanwaar u prachtig uitzicht hebt over de tuin met daarachter het landelijke uitzicht. U ziet de koeien grazen, de roofvogels overvliegen, de reeën springen en in de verte de boten varen. Via de woonkeuken geven de en suite glas-in-lood schuifdeuren toegang tot de woonkamer welke gesitueerd is aan de rechter achterzijde van de woonboerderij, hierdoor is de woonkamer heerlijk tuingericht en is er de hele dag zon, de openslaande deuren geven toegang tot de achtertuin met meerdere terrassen en is omringd door groen. De houtkachel in de woonkamer zorgt voor gezelligheid en sfeerverwarming tijdens de koudere dagen, de combinatie met de aanwezige vloerverwarming in de woonkamer en woonkeuken maken het behaaglijk wonen. Via de woonkamer is ook de ruime slaapkamer aan de achterzijde toegankelijk.

De deel/stal, waar vroeger het vee stond, is zeer geschikt als opslag of werkplaats en is open tot de nok, met nog deels zichtbaar het riet onderschoten dak. Er is ook een toilet.

De 1e verdieping is bereikbaar via de trapopgang in de woning, we komen dan in een ruime slaapkamer met dakkapel, er is doorgang naar een overloop met daarachter nog een berging en het spekhok, welke bewaard is gebleven. De verdieping is ook toegankelijk via de zolder vanuit de deel/stal. Het is mogelijk extra slaapkamers te realiseren.

De woonboerderij is traditioneel gebouwd en de 1e steen is gelegd in 1908, het geheel is verbouwd tot woonboerderij in 1997/1998. De woonboerderij heeft deels steens muren (oude gedeelte) en deels spouwmuren, er is vloerisolatie en muurisolatie in het nieuwe woongedeelte en de woonboerderij is geheel voorzien van dubbele beglazing (HR/HR++) in houten kozijnen (een klein stalraampje in de woonkamer heeft nog enkel glas). In oktober 2023 zijn er op het zuidwest gedeelte van het dak 12 zonnepanelen geplaatst. De woning wordt verwarmd d.m.v. centrale verwarming met vloerverwarming in de woonkamer, woonkeuken en badkamer, in de overige ruimtes zijn radiatoren aanwezig. De HR-combiketel is van 2009 en eigendom, de zonnepanelen zijn tevens eigendom. Er is krachtstroom en glasvezel aanwezig, ook zijn er horren en zonnescreens.

De Gaestdyk 43 in het kort:
- Prachtige goed onderhouden woonboerderij
- 2.665 m² perceeloppervlakte
- 233 m² woonoppervlakte
- 75 m² oppervlakte in de deel/stal
- 137 m² oppervlakte vrijstaande schuur met dubbele garage en carport
- 1997/1998 verbouwd tot woonboerderij
- wonen aan achterzijde met fraaie tuin op het zuiden en landelijk uitzicht
- levensloopbestendig wonen
- 4 slaapkamers
- deels vloerverwarming
- veel ruimte zowel binnen als buiten
- 12 zonnepanelen
- krachtstroom
- evt. B&B, dubbele bewoning, kangoeroe wonen etc.
- de bestemming is 'wonen in voormalig boerderijpand'

Meer weten over Tjerkgaast lees dan hier verder.

Tjerkgaast, in het Fries Tsjerkgaast, is een gezellig en gemoedelijk dorp met ca. 350 inwoners en gelegen in Gemeente De Fryske Marren. De woonboerderij staat aan de route van o.a. de fiets Elfstedentocht wat elk jaar weer veel gezelligheid met zich meebrengt. Het Elfstedenstadje Sloten ligt op 1,5 kilometer van het dorp. De basisscholen waar vanuit Tsjerkgaast de kinderen naar toe gaan zijn in Sloten of in Sint Nicolaasga. In Sloten, wat op fietsafstand ligt, is een kleine supermarkt, een bakker, snackbar en diverse winkeltjes en restaurants. Het Slotermeer met strandje zijn tevens op fietsafstand.

Ook Gaasterland met zijn bossen en glooiende landschap is op fietsafstand en voor de dagelijkse boodschappen etc. kun je terecht in Sint Nicolaasga of in het grotere Balk waar ook veel andere voorzieningen zijn.

De A6 bereik je binnen 10 minuten vanwaar de randstad op slechts een uur afstand is.
Sneek en Heerenveen bereik je in 20 autominuten.

Ook nieuwsgierig geworden naar deze woonboerdij in het prachtige dorp Tjerkgaast maak dan snel een afspraak om te komen kijken.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1908
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1908
Woon oppervlakte 233
Inhoud woonhuis 1682
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 2470
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 2665
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Garage carport Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2009
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1908
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1908
Woon oppervlakte 233
Inhoud woonhuis 1682
Aantal verdiepingen 2

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
CV ketel Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 2470
In overleg Ja
Schuifpui Ja
Hellend dak pannen
Perceel oppervlakte 2665
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Garage carport Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2009
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Toegankelijk ouderen Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Makelaardij Bijstra