Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze sfeervolle karakteristieke woonboerderij staat in het gezellige dorp Tjerkgaast op een perceel van 1.630 m². De eerste steen is gelegd in 1925 en met de authentieke details uit die tijd in combinatie met de karakteristieke sfeer, is deze woonboerderij er één met mogelijkheden. Het woonhuis aan de voorzijde is riant met een woonoppervlakte van 184 m². De woonkamer heeft een parketvloer, gashaard en openslaande deuren naar de tuin, er is een open keuken en op de verdieping bevinden zich 4 slaapkamers, de badkamer bevindt zich op de begane grond.

De originele dubbele men-/staldeuren aan de rechterzijde van de woonboerderij geven toegang tot de deel met het originele zogenaamde vierkant (geraamte/gebint), hier is voldoende ruimte, maar liefst 460 m², voor het stallen van meerdere auto's, camper of caravan maar is ook zeer geschikt voor de ondernemer/zzp'er. Ook het realiseren van een gastenverblijf/appartement/B&B/kangoeroe wonen etc. behoort tot de mogelijkheden. De aangebouwde stenen schuur is tevens voor vele doeleinden geschikt. Ook is het mogelijk de woning intern uit te breiden.

De woning wordt nog verwarmd d.m.v. gaskachels en het riet onderschoten dak verdient aandacht. De achtertuin is gelegen op het zuidoosten en de tuin rondom is onderhoudsvriendelijk aangelegd met voornamelijk gras en grind.

Na een upgrade en enkele aanpassingen is dit zeker een huis waar je slechts van kon dromen maar toch echt werkelijkheid kan worden! Maak daarom snel een afspraak om te kijken bij deze woonboerderij met veel mogelijkheden en potentie.

We leiden je graag alvast rond:
We parkeren de auto op het ruime erf, dit is mogelijk aan beide kanten van de woonboerderij, we betreden de woning aan de linkerzijde via de grote dubbele schuifdeur en komen in de aangebouwde schuur waar de "voordeur" naar de woning zich rechts bevindt. De authentieke staldeur geeft toegang tot de riante hal, door het geplaatste dakraam waardoor er veel licht binnenvalt, is dit direct een sfeervolle binnenkomer. Links van de hal is de bijkeuken met aansluiting voor de wasmachine en droger, via de bijkeuken is ook de deel/stal toegankelijk. De hal geeft tevens toegang tot het toilet, de trapopgang naar de eerste verdieping en de badkamer met ligbad, douche en wastafel met meubel. Rechts van de hal betreden we de woonkeuken met hoekopstelling welke voorzien is van een gaskookplaat, afzuigkap en vaatwasser (defect), naast de keuken is nog een kelder met stahoogte. Aansluitend aan de woonkeuken is de gezellige woonkamer, de gashaard zorgt voor de warmte tijdens de koudere dagen en de openslaande deuren geven toegang tot de zijtuin met gezellig zitje.

De verdieping is een plaatje op zich, de authentieke rode houten vloerdelen, de prachtige paneeldeuren en kraalschoten plafonds geven de sfeer weer die past bij het wonen in een woonboerderij. Op de verdieping bevinden zich een ruime overloop met gaskachel, ruimte voor de gasboiler, inloopkast en 4 slaapkamers, tevens is er nog voldoende bergruimte.

De woonboerderij is traditioneel gebouwd in 1925 en voorzien van muurisolatie (voorgevel), plafondisolatie en is gedeeltelijk voorzien van HR++ beglazing (begane grond voorhuis), op de verdieping is nog enkel glas. De kozijnen zijn van hout en in 2022 is er deels nog buitenom geschilderd. De vloeren in de woning zijn deels hout (woonkamer) en deels beton, de aangebouwde schuur en de deel hebben een betonvloer. Er is krachtstroom aanwezig en glasvezel is aangelegd. Het dak en plafond van de aangebouwde schuur zijn van asbest. De woning wordt verwarmd d.m.v. gaskachels en warm water wordt verkregen door een gasboiler (eigendom).

De Gaestdyk 47 in het kort:
- karakteristieke woonboerderij uit 1925
- 184 m² woonoppervlakte
- 465 m² inpandige ruimte met mogelijkheden
- 1.630 m² perceeloppervlakte
- authentieke details
- 4 slaapkamers
- verwarming middels gaskachels
- deels HR++ beglazing
- energielabel G
- krachtstroom
- glasvezel
- asbest op dak en plafond aangebouwde schuur
- mogelijkheden voor ondernemer/zzp'er
- mogelijkheden voor B&B/kangoeroe wonen/appartement etc.
- upgrade en aandacht nodig
- de bestemming is wonen voormalige boerderij

Meer weten over Tjerkgaast lees dan hier verder.

Tjerkgaast, in het Fries Tsjerkgaast, is een gezellig en gemoedelijk dorp met ca. 350 inwoners en gelegen in Gemeente De Fryske Marren. De woonboerderij staat aan de route van o.a. de fiets Elfstedentocht wat elk jaar weer veel gezelligheid met zich meebrengt. Het Elfstedenstadje Sloten ligt op 1,5 kilometer van het dorp. De basisscholen waar vanuit Tsjerkgaast de kinderen naar toe gaan zijn in Sloten of in Sint Nicolaasga. In Sloten, wat op fietsafstand ligt, is een kleine supermarkt, een bakker, snackbar en diverse winkeltjes en restaurants. Het Slotermeer met strandje zijn tevens op fietsafstand.

Ook Gaasterland met zijn bossen en glooiende landschap is op fietsafstand en voor de dagelijkse boodschappen etc. kun je terecht in Sint Nicolaasga of in het grotere Balk waar ook veel andere voorzieningen zijn.

De A6 bereik je binnen 10 minuten vanwaar de randstad op slechts een uur afstand is.
Sneek en Heerenveen bereik je in 20 autominuten.

Ook nieuwsgierig geworden naar deze woonboerdij in het prachtige dorp Tjerkgaast maak dan snel een afspraak om te komen kijken.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1925
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1925
Woon oppervlakte 184
Inhoud woonhuis 3339
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 468
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak asbest
Perceel oppervlakte 1630
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 13
Tuin breedte 36
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Garage inpandig Ja
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 4
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1925
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1925
Woon oppervlakte 184
Inhoud woonhuis 3339
Aantal verdiepingen 2

Overige

Tuin Ja
Garage Ja
Dak type Schilddag
Tuin opp 468
Gaskachel Ja
In overleg Ja
Hellend dak asbest
Perceel oppervlakte 1630
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 13
Tuin breedte 36
Muur isolatie Ja
Garage electra Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Garage inpandig Ja
Garage meer autos Ja
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 4
Bijgebouw schuur check Ja
Ligging achtertuin oost Ja
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen redelijk Ja
Onderhoud buiten redelijk Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Makelaardij Bijstra