Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Zoek je een bijzondere vrijstaande woning met een ziel, gebouwd in 1880, die rust en ruimte ademt?
Buorren 29 in Boksum, een voormalige kruidenierswinkel uit 1880, is een karakteristiek pand dat, van de landelijke setting tot de royale woonruimtes, de sfeer van vroeger combineert met hedendaags comfort. Met een perceel van 279 m2 biedt deze woning buiten de riante landelijke charme buiten, ook bijzondere ruimtes binnen, elk met een eigen karakter. Zo beschikt de woning over een woonkamer, een ruime leefkeuken en maar liefst vier slaapkamers. De slaapkamer op de begane grond kan heel goed dienst doen als lichte werkkamer.
Woon je in Boksum, een charmant pittoresk dorpje, dan begeef je je in een rustige, landelijke omgeving onder de rook van de stad Leeuwarden. Voorzieningen vind je in de nabije omgeving, evenals diverse bijzonderheden die de streek rijk is. Je geniet er van de gemoedelijke gemeenschap en de bereikbaarheid is uitstekend, met goede aansluitingen op zowel openbaar vervoer als belangrijke uitvalswegen. Hier combineer je het beste van twee werelden: landelijk wonen met alle gemakken binnen bereik.
Begane grond
Op de begane grond verwelkomt een ruime entree je met een royale werkkamer inclusief wastafel en trapkast, een berging, directe toegang tot de lichte woonkamer en de trapopgang naar boven. De verbinding met de gang biedt een prettige openheid, waar een garderobekast, toilet, badkamer, tuin en de woonkeuken toegankelijk zijn. De heldere structuur van het huis nodigt uit om verder te verkennen.
Een beeldschone lichtheid kenmerkt zowel de woonkamer met idyllisch balkenplafond als de woonkeuken dankzij de grote raampartijen. In de eerste vind je naast ruimte voor een knusse zithoek, een authentieke gaskachel en slimme opbergruimte. De woonkeuken, perfect als leefkeuken, verrijkt met een inbouwkast, warme haard en de authentieke en suite deuren naar de keuken. De keuken zelf is een U-keuken met veel werkruimte, uitgerust met gaskookplaat, oven en afzuigkap. De gang leidt je tevens richting de volledig betegelde badkamer; deze is voorzien van een douche, wastafel en de witgoedaansluitingen.
Eerste verdieping
De royale overloop, die momenteel charmant fungeert als lievelingsplek om heerlijk een boek te lezen, introduceert de verdieping. De overloop is een prachtig stukje nostalgie; voorzien van een hoge nok, geëxposeerde balken en binten, een aangename lichtinval en veel ruimte. Vanuit hier krijg je toegang tot de drie slaapkamers, elk met hun eigen kracht - ruim en licht, en allen voorzien van houten vloeren. De twee slaapkamers aan de achterzijde, zouden zich ook perfect lenen als zelfstandige woonunit of atelier.
Buitenruimte
De achtertuin is een paradijs voor liefhebbers van groen en rust. Met een vlonderterras zoals die van Buorren 29, rijk groenlandschap, en meerdere uitnodigende zitplekken word je eigen buitenoase werkelijkheid. Spelende kinderen, gezellige barbecues of tuinfeesten met vrienden en familie, deze tuin verwelkomt het allemaal.
Bijzonderheden
- Karakteristieke vrijstaande woning
- Gebouwd in 1880
- Streling voor het oog
- Unieke woonkamer en grote leefkeuken met kachel
- U-keuken met gaskookplaat, oven en afzuigkap
- Geheel betegelde badkamer met douche, wastafel, witgoedaansluitingen
- Royale slaapkamers en overloop met hoge nok en houten vloeren
- Mogelijkheid tot zelfstandige woon-/slaapunit of atelier
- Riante, groen aangelegde tuin met vlonderterras en weids gazon
- Landelijke, doch centrale ligging
Buorren 29 in Boksum biedt een harmonieuze samensmelting van historisch wonen met hedendaagse gemakken. Een waarlijk uniek thuis dat wacht op iemand die deze bijzondere plek waardeert.
Gevonden op Mijnhuisverkoopikzelf.nl

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Bouwjaar 1880
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1880
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 445

Overige

Perceel oppervlakte 279

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Eengezinswoning, Vrijstaande woning
Bouwjaar 1880
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1880
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 445

Overige

Perceel oppervlakte 279

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Mijnhuisverkoopikzelf.nl

De nieuwste koopwoningen in Boksum