Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Deze ruime villa met twee eigen ingangen en een grote tuin, ligt in een rustige woonwijk, één van de mooiste van Brouwershaven. De Voorburglaan, waar de woning is gelegen, is één van de weinige straten in Brouwershaven met alleen bestemmingsverkeer. Dit is wonen in alle rust en privacy. Bijzonder: Dit is een paraplu woning (daar zijn er maar tien van op het hele eiland) die bewoond mag worden door meerdere huishoudens.

De woning met aanbouw is gelegen op 526 m2 eigen grond en heeft 564 m3 inhoud. Het huis beschikt over een externe garage met roldeur. De achtertuin die op het zuiden is gelegen geeft zicht op de monumentale Sint Nicolaaskerk even verderop.

Het huis is zowel binnen als buiten gerenoveerd. De woning, inclusief de muren aan de buitenzijde, is recent geschilderd en het dak is in 2018 volledig vernieuwd en geïsoleerd.

Op de begane grond bevinden zich vier slaapkamers en twee badkamers.
Dit is een lichte woning. De woonkamer met open keuken heeft een doorzonfunctie waardoor er veel natuurlijk licht is in het woongedeelte. Het huis blijft echter aangenaam koel in de zomer.

Door de aanwezigheid van zes slaapkamers en drie badkamers, in combinatie met de grote tuin, is de woning fantastisch voor grote gezinnen. Het terras aan de achterzijde van het huis heeft de hele dag zon.
Een heldere nacht geeft zicht op een sterrenhemel zoals je die nog zelden nog ziet in Nederland.

Door de slimme indeling met aparte ingang, die toegang geeft tot kleine woonruimte, badkamer en slaapkamer, kunnen bejaarde ouders hier eenvoudig inwonen bij een gezin met kinderen. Maar deze ruimte is vanzelfsprekend ook ideaal als praktijkruimte of werkruimte.

Op de eerste verdieping vind je twee ruime slaapkamers gelegen die beiden een balkon hebben. De derde badkamer (douche, toilet en wastafel) van de woning is zeer ruim van opzet en bevindt zich ook op deze woonlaag. Verder is er hier voldoende bergruimte voor het stallen van spullen.

Het huis kan direct betrokken worden.

Eigen grond
De woning is gelegen op eigen grond.

Energielabel
De woning heeft een energielabel E.

Meetrapport
De woning is ingemeten conform NEN 2580 en heeft een woonoppervlakte van 164 m2 en een inhoud 560 m3. Een meetrapport is uiteraard beschikbaar.

Algemeen
- Verwarming middels HR-107 ketel met Gaskeur (2015) / Boiler voor warm water
- Muurisolatie, dakisolatie en dubbele beglazing
- Bouwjaar: woning dateert uit 1972
- Aanvaarding in onderling overleg

Bijzonderheden

De woning is een paraplu woning, want valt onder de ‘uitzonderingen bewoning door één huishouden’. Voor meer informatie zie artikel 3.2 van het Parapluplan wonen, bijlage 1 van het Parapluplan wonen, terug te vinden in ‘Regels op de kaart' van het online Omgevingsloket van de Gemeente Schouwen-Duiveland.

Indeling
Begane grond; Entree/hal, meterkast, rechts van de hal een badkamer met douche, toilet en wastafel. Links van de hal zijn twee slaapkamers gelegen. Verder een L-vormige living met vaste trap naar de verdieping, aansluitend een open keuken met diverse inbouwapparatuur. Aaneengesloten aanbouw met twee slaapkamers en tussengelegen tweede badkamer op de begane grond.
Eerste verdieping; Overloop, links een slaapkamer met balkon die doorgang biedt naar twee bergruimtes waarvan één met CV-opstelling, kantoor/hobbykamer (ook mogelijk als slaapkamer), Tweede overloop met toegang tot ruime slaapkamer met balkon, badkamer voorzien van douche, toilet en wastafel.

Brouwershaven en omgeving
Brouwershaven ligt op 1 uur rijden (via de Brouwersdam of de N59) van Rotterdam en 1.5 uur rijden van Antwerpen. De mooiste stranden van Nederland vind je op twintig minuten rijden (Burgh-Haamstede) en de Brouwersdam, op een kwartier rijden is een waar kitesurf en windsurf mecca.
Direct gelegen aan het Grevelingenmeer, met een jachthaven en zeilvereniging, is Brouwershaven een droom voor watersporters. In het historische stadje heerst in de zomer een gezellige bedrijvigheid. Door de gemoedelijke sfeer en gastvrijheid van de bewoners voelt iedereen zich hier welkom.
Brouwershaven beschikt over een relatief groot voorzieningenniveau en er worden verschillende activiteiten ondernomen door de aanwezige (sport)verenigingen en de scouting. Deze activiteiten zorgen er voor dat jong en oud zich in hun vrije tijd niet hoeven te vervelen. Er is een prima busverbinding. Voor de huisarts en tandarts kun je gewoon in Brouwershaven terecht.
Werken in de Randstad en wonen in het prachtige Zeeland is een prima mogelijkheid in Brouwershaven.

Mini interview

Waarom heb je dit huis ooit gekocht?
Ik ben in dit huis opgegroeid. Het is mijn ouderlijk huis, waar ik een geweldige jeugd heb gehad.

Wat zijn de belangrijkste elementen aan de woning die het bewonen ervan fijn maken?
Dit is een geweldig huis om in te LEVEN. Op de fiets naar de voetbalclub of de jachthaven om je surfplank of zeilbootje in het water te laten. Wakeboarden op de Grevelingen, kitesurfen of windsurfen op de Noorzee bij de Brouwersdam.
Het is hier altijd rustig en dit stuk van Zeeland heeft procentueel gezien de meeste zon van het land. De woning is licht en met de verbouwing is het een pand geworden waar grote families kunnen wonen, je vrienden kunt uitnodigen, en je met elkaar kunt leven zonder elkaar tot last te zijn. De tuin is groot genoeg om er een moestuin in te planten en het terras -dat wel een opknapbeurt nodig heeft- kan tot een ultieme buitenkeuken gemaakt worden.

Wat zijn de meest aansprekende elementen van de woonomgeving?
De locatie biedt het beste van twee werelden, je woont in een rustige omgeving, maar bent met de auto met een dik uur in Rotterdam. Daarnaast zijn alle voorzieningen in de buurt; de basis school is minder dan tien minuten lopen, bakkerij, supermarkt en slager vind je op het dorpsplein. En als je een keer gezellig uit eten wil, kan dat ook. Brouwershaven is levendig in de zomer, maar wordt niet overstroomd door toeristen. Kortom, the best of all worlds.

Wat is de reden van je vertrek?
Ik woon zelf in de Randstad. Met de nieuwe wetgeving die verhuur en mogelijke verkoop een stuk lastiger maakt, heb ik de moeilijke keuze gemaakt om dit huis nu te verkopen.

----

This spacious villa with two private entrances and a large garden, is located in a quiet residential area, one of the most beautiful in Brouwershaven. Voorburglaan, where the property is located, is one of the few streets in Brouwershaven with only local traffic. This is living in peace and privacy. Special features: This is an umbrella house (there are only ten of these on the entire island) that may be occupied by multiple households.

The house with extension is located on 526 m2 of land and has 564 m3 of capacity. The house has an external garage with roller door. The south-facing rear garden gives a view of the monumental St Nicholas church just down the road.

The house has been renovated both inside and outside. The house, including the exterior walls, was recently painted and the roof was completely renewed and insulated in 2018.

On the ground floor, there are four bedrooms and two bathrooms.
This is a bright home. The living room with open-plan kitchen has a pass-through function, allowing plenty of natural light into the living area. However, the house remains pleasantly cool in summer.

The presence of six bedrooms and three bathrooms, combined with the large garden, makes the house fantastic for large families. The terrace at the back of the house has sun all day.
A clear night gives a view of a starry sky like you rarely see anymore in the Netherlands.

The clever layout with separate entrance, giving access to small living room, bathroom and bedroom, makes it easy for elderly parents to live here with a family with children. But of course, this space is also ideal as a practice or workspace.

On the first floor, you will find two spacious bedrooms located that both have a balcony. The third bathroom (shower, toilet and washbasin) of the house is very spacious and is also located on this floor. Furthermore, there is plenty of storage space here for storing things.

The house can be moved into immediately.

Own land
The house is located on private land.

Energy label
The house has an energy label E.

Measurement report
The house is measured according to NEN 2580 and has a living area of 164 m2 and a capacity 560 m3. A measurement report is of course available.

General
- Heating by HR-107 boiler with Gas Certificate (2015) / Boiler for hot water
- Wall insulation, roof insulation and double glazing
- Year built: house dates from 1972
- Acceptance in mutual consultation

Details

The dwelling is an umbrella dwelling, because it falls under the ‘exceptional single household occupancy’. For more information see Article 3.2 of the Parapluplan wonen, Annex 1 of the Parapluplan wonen, found in ‘Rules on the map’ of the online Omgevingsloket of the Municipality of Schouwen-Duiveland.

Layout
Ground floor; Entrance/hallway, meter cupboard, to the right of the hall a bathroom with shower, toilet and washbasin. To the left of the hall are two bedrooms. Furthermore, an L-shaped living room with staircase to the first floor, followed by an open kitchen with various appliances. Attached extension with two bedrooms and intermediate second bathroom on the ground floor.
First floor; Landing, left bedroom with balcony offering passage to two storage rooms of which one with central heating system, office/hobby room (also possible as bedroom), Second landing with access to spacious bedroom with balcony, bathroom fitted with shower, toilet and washbasin.

Brouwershaven and surroundings
Brouwershaven is a 1-hour drive (via the Brouwersdam or the N59) from Rotterdam and a 1.5-hour drive from Antwerp. The most beautiful beaches in the Netherlands can be found within a 20-minute drive (Burgh-Haamstede) and the Brouwersdam, a 15-minute drive away, is a true kitesurfing and windsurfing mecca.
Located directly on Lake Grevelingen, with a marina and sailing club, Brouwershaven is a water sports fan's dream. The historic town is bustling with activity in summer. The friendly atmosphere and hospitality of the residents make everyone feel welcome here.
Brouwershaven has a relatively large number of amenities and various activities are undertaken by the local (sports) associations and scouts. These activities ensure that young and old need not be bored in their leisure time. There is an excellent bus service. For the GP and dentist, you can simply go to Brouwershaven.
Working in the Randstad and living in beautiful Zeeland is a great option in Brouwershaven.

Mini interview

Why did you ever buy this house?
I grew up in this house. It is my childhood home, where I had a great childhood.

What are the main elements about the house that make it nice to live in?
This is a great house to LIVE in. Cycling to the football club or the marina to put your surfboard or sailboat in the water. Wakeboarding on the Grevelingen, kite surfing or windsurfing on the North Sea at Brouwersdam.

It is always quiet here and this part of Zeeland has the most sunshine in the country in percentage terms. The house is bright and, with the renovation, it has become a property where large families can live, you can invite friends over, and you can live with each other without bothering each other. The garden is big enough to plant a vegetable garden in and the terrace -which does need a refurbishment- can be made into the ultimate outdoor kitchen.

What are the most appealing elements of the residential area?
The location offers the best of both worlds; you live in a quiet area, but are in Rotterdam by car in just over an hour. In addition, all amenities are nearby; the primary school is less than a ten-minute walk away, bakery, supermarket and butcher can be found on the village square. And if you want a nice dinner out, you can do that too. Brouwershaven is lively in summer, but not overrun by tourists. In short, the best of all worlds.

What is the reason for your departure?
I myself live in the Randstad. With the new legislation making rentals and possible sales a lot more difficult, I made the difficult choice to sell this house now.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1972
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1972
Woon oppervlakte 164
Inhoud woonhuis 588
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel E
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 526
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 3
Eengezinswoning Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 1000 Breedte: 2000 Oppervlakte: 200
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, vrijstaande woning
Bouwjaar 1972
Aantal kamers 8

Woningdetails

Bouwjaar 1972
Woon oppervlakte 164
Inhoud woonhuis 588
Aantal verdiepingen 2

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Dak type Zadeldak
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel E
In overleg Ja
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 526
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Eigendom
CV ketel water Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 3
Aantal toiletten 3
Eengezinswoning Ja
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 6
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 1000 Breedte: 2000 Oppervlakte: 200
Ligging achtertuin zuid Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Zelfverkopen.nl