Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

WOONBOERDERIJ MET AFZONDERLIJK 'KAASMAKERSHUIS' ALS VOLLEDIG EN VOLWAARDIG EXTRA WOONHUIS

Op een fraai perceel nabij rivier 'De Giessen' staat deze prachtige rietgedekte woonboerderij met veel privacy en bijbehorend afzonderlijk woonhuis. De boerderij stamt uit 1857 en is in de jaren '70 onder architectuur in de lengte in twee ruime wooneenheden gesplitst waarbij authentieke details als de gebinten constructie zichtbaar zijn gebleven.

De living en woonkeuken van de hoofdwoning zijn op de begane grond gesitueerd en telt een oppervlak van maar liefst 95m². Deze open ruimte is geheel voorzien van een massief eikenhouten vloer, een vide, openslaande deuren naar het terras en een kolossale ronde openhaard. Hiernaast biedt de hoofdwoning onder meer een wellnessruimte met sauna, stoomcabine, douchekolom en whirlpool. Op de etages vindt u de 3 (voorheen 4) slaapkamers waarvan één met balkon en een ruime badkamer met dubbele inloopdouche en vijstaand ligbad.

De tweede woning, het voormalige 'kaasmakershuis', heeft een eigen entree, hal met toiletruimte, woonkamer met open keuken en op de etage een overloop met cv-installatie, een ruime slaapkamer en een complete badkamer met wasmeubel, douchecabine en de wasmachine-aansluiting.

Buiten is het in alle jaargetijden heerlijk vertoeven en geniet je enorm veel privacy op bijvoorbeeld het terras. Hiernaast vind je hier een berging en een fietsenschuur met zonnepanelen, een grasveld met ingegraven trampoline, een overkapt terras met zonnepanelen en een "boomgaard” met échte boomhut. 

Wij nodigen u van harte uit dit prachtige en riante aanbod met al zijn mogelijkheden te komen bezichtigen!

DE WOONBOERDERIJ

Via de authentieke met riet overkapte entree komt u in de ruime hal met nette toiletruimte v.v. toilet, fonteintje en diverse inbouwspots in het plafond, vaste kastruimte en toegang tot de woonkeuken met aansluitende living, de welnessruimte en de bijkeuken van waaruit het kaasmakershuis van binnenuit te bereiken is.
De woonkeuken is onderdeel van de open ruimte van maar liefst 95m² en staat in een ruime T-/U- opstelling voorzien van een hardstenen aanrechtblad en biedt verder onder meer professionele keukenapparatuur als een industrieel gasfornuis, een industriële afzuigkap, een spoelkraan, 2 ingebouwde koelkasten en een vaatwasmachine. Hiernaast biedt de keuken vanzelfsprekend een grote diversiteit aan lades en bergkasten. De zeer royale living is door de zichtbare authentieke gebinten constructie en de massief eikenhouten vloer bijzonder sfeervol. De spil van de living wordt gevormd door de zithoek rond de fraai vormgegeven open haard in de ronde muur. Verder biedt de living een vide en openslaande deuren naar het terras. In het achterste deel van deze ruimte vindt de trapopgang naar de bovengelegen etage plaats. De royale raampartijen zorgen voor veel lichtinval en geven een mooi zicht op de achtergelegen tuin en het terras aan de zijde van de woning. In de wellnessruimte/privéspa zijn kosten nog moeite bespaard om hier een pareltje van te maken. Zo biedt deze ruimte u een inloopstoomcabine prachtig afgewerkt met mozaïeksteentjes, een heerlijke ruime sauna, een regendouche en een whirlpool bad met een diameter van maar liefst 2 meter.

Via de trapopgang in de living toegang tot de royale overloop, welke in verbinding staat met 2 slaapkamers en de badkamer. Vanaf de overloop is ook de 2de etage via een wenteltrap te bereiken. De slaapkamer aan de achterzijde van de woning (voorheen 2 slaapkamers) bestrijkt de volledige breedte van de woning. Deze royale slaapkamer is voorzien van grote raampartijen welke een prachtig uitzicht bieden over de tuin en de daarachter achtergelegen weilanden. Deze kamer is eenvoudig terug te brengen naar 2 slaapkamers. De ouderslaapkamer is voorzien van een dakkapel, diverse inbouwspots in het plafond en een praktische walk-in-closet. Vanuit deze kamer is tevens de achtergelegen badkamer te bereiken. Luxe en ruimte kenmerken deze royale badkamer, welke rijkelijk is voorzien van onder meer een vrijstaand bad, wastafelmeubel met 2 wastafels, designradiator, zwevend toilet, 2 regendouches, ruime inloopkast en de wasmachine-drogeraansluitingen. Een dakraam zorgt hier voor het nodige daglicht. Tevens is deze ruimte voorzien van vloerverwarming en diverse inbouwspots in het plafond.

De 2de etage is bereikbaar via een wenteltrap welke uitkomt op een overloop met toegang tot de derde slaapkamer en de stookruimte. Hiernaast is er hier een legio aan bergmogelijkheden beschikbaar. De derde slaapkamer bevindt zich aan de achterzijde van de woning en heeft aansluitend een balkon met een uitgestrekt uitzicht over de achtergelegen landerijen. De stookruimte herbergt de CV-ketel Intergas (gasgestookt combiketel uit 2022) en de boiler met een inhoud van maar liefst 300 liter.

HET VOORMALIG KAASMAKERSHUIS

Begane grond:
Het voormalig ‘kaasmakershuis’ is toegankelijk via de authentieke met riet overkapte entree uitkomend in de hal v.v. toiletruimte en toegang tot de woonkamer. Deze woonkamer is opgedeeld in een zit- en een eetgedeelte en biedt vaste kastruimte, een open keuken en toegang tot de bijkeuken met daarachter de woonboerderij. Karakteristieke raampartijen zorgen hier voor voldoende lichtinval. De open keuken biedt onder meer een gaskooktoestel met afzuigkap, rvs-spoelbak, combi-oven en bergruimte in de keukenkastjes en -lades. Vanuit deze ruimte via een spiltrap toegang tot de etage.

Etage:
Overloop met de CV-installatie en bergingsmogelijkheden achter de knieschotten. Van hieruit toegang tot de badkamer en de slaapkamer. De badkamer biedt een wastafel met meubel en een douche(cabine). Verder vind je hier de wasmachine-aansluiting. Royale slaapkamer onder het rietgedekte zadeldak met zicht op de zijtuin.

Voortuin
Net als de woning is óók de tuin zeer veelzijdig; aan de voorzijde vindt u de oprit, welke plaats biedt aan 2 auto’s. De oprit is grotendeels voorzien van bestrating waarbij de groene afscheiding de erfgrens markeert.

Zijtuin / het terras
Langs de volledige zijgevel van de woonboerderij bevindt zich het terras met zitjes, een berging en (fietsen)schuur waar u enorme privacy geniet. Op het dak van deze berging(en) zijn maar liefst 11 zonnepanelen geplaatst. Dit deel van de tuin is grotendeels voorzien van siertegels, de verscheidenheid aan kleurrijke planten- en grindborders zorgen hier echter voor de nodige diversiteit.

Achtertuin
Achter de woning vindt u de riante en diepe achtertuin die onder meer is voorzien van een ingegraven trampoline, een overkapt terras met op het dak nog eens 18 gunstig gelegen zonnepanelen, een boomhut en een uitgestrekte boomgaard met een grote diversiteit aan begroeiing en beplanting. De achtertuin biedt zowel voldoende schaduwplekken als mogelijkheden om van de zon te genieten. Het is hier aangenaam genieten in elk van de jaargetijden.

Het balkon in de woonboerderij bevindt zich op de tweede etage, aangrenzend aan de slaapkamer aldaar en kijkt schitterend ver weg over de weilanden.

- Dit aanbod beschikt over 29 zonnepanelen.
- De boerderij stamt uit 1857 en is in de jaren '70 verbouwd en in de nok over de lengte gesplitst in 2 boerderijwoningen.
- Deze rietgedekte woonboerderij is onderdeel van de lintbebouwing langs het riviertje de Giessen tussen Hardinxveld-Giessendam en Giessen-Oudekerk.
- Totaal heeft dit object maar liefst 301m² vloeroppervlak.
- In 2009 is de volledige dakconstructie vervangen en is de rietbedekking opnieuw aangebracht.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1857
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1857
Woon oppervlakte 301
Inhoud woonhuis 1100
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
Sauna Ja
Balkon Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 25
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 690
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 10
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 2.5
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2022
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Woonboerderij
Bouwjaar 1857
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1857
Woon oppervlakte 301
Inhoud woonhuis 1100
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
Sauna Ja
Balkon Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 25
Tuin zij Ja
Tuin voor Ja
In overleg Ja
Openhaard Ja
Perceel oppervlakte 690
Rookkanaal Ja
Tuin achter Ja
Tuin diepte 10
Dak isolatie Ja
Tuin breedte 2.5
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Fraai aangelegd
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Luxe
LeeftijdCV ketel 2022
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Vloerverwarming deel Ja
Bijgebouw schuur check Ja
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Glas gedeeltelijk isolatie Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Makelaardij Stuij & van Dijk B.V.