Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Aerssens & Partners makelaars biedt aan: Eén van de meest markante woningen in Vlissingen met een gevel in neo-renaissancestijl die zich statig presenteert tussen de andere woningen in de straat. Deze voormalige “bewaarschool” (voorloper van kleuterschool) uit 1895 is op dit moment een riant woonhuis met atelier en is geschikt voor vele invullingen. Wilt u heerlijk royaal wonen? Of wilt u wonen en werken combineren? Of heeft u de ambitie om een B&B te starten of een kantoor of praktijk aan huis? Met de veelvoud aan ruimte die u hier aantreft kunnen deze wensen werkelijkheid worden.
Aan de voorzijde is een entreedeur (links) en een dubbele deur. Dat laat meteen de mogelijkheden zien van gescheiden wonen en werken.

Als u door de entreedeur naar binnen gaat, wordt u warm welkom geheten in de royale, lichte hal. Strakke witte muren begeleiden de rechte brede, imposante trap naar boven. De voorgevel aan de binnenzijde is niet afgewerkt (bewuste keuze) en vertelt het verhaal van de inundatie van Walcheren in de 2e wereldoorlog in oktober 1944.
Vanuit de hal zijn diverse ruimtes te bereiken. Allereerst is er een grote ruimte met een opvallend hoog plafond met ornamenten en gipsen sierlijsten en een opvallende achterwand die geheel bestaat uit een veelvoud aan afgesloten kastjes (het is net een memoriespel). Deze ruimte leent zich bij uitstek voor activiteiten. Via de gang naar achter komt u in de inpandige berging. De royale opbergruimte met entresol biedt tevens toegang tot de kelder via een luik met trap. (Ook via de voorruimte is er een mogelijkheid om in de kelder te komen). De kelder heeft deels stahoogte en loopt door onder het gehele pand. Hier is ook goed de vloerisolatie te zien die bestaat uit Tonzon- vloerisolatie folie. In de hal bevindt zich ook de meterkast met een elektra-installatie met onder meer 14 groepen en 3-fasen stroomaansluiting.

Achter de berging is een grote tuingerichte kamer met, over nagenoeg de gehele achtergevel, een groot kozijn met openslaande deuren en grote ramen. Hiervandaan loopt u de gezellige, ommuurde stadstuin in die verrassend ruim is. De achterkamer is een heerlijk rustige kamer waar u totaal niet het idee hebt dat u midden in het centrum woont. Deze kamer wordt nu als atelier gebruikt maar is ook bij uitstek geschikt om te wonen/slapen. Er is een eenvoudig keukenblokje en achter deze kamer is een uitbouwtje met eenvoudige sanitaire voorzieningen die bestaan uit een toilet, wastafel en douche.

1e Verdieping:
De rechte trap leidt naar de overloop. Als u recht door loopt komt u in de keuken. Het moderne keukenblok bestaat uit 2 delen, een recht blok tegen de zijgevel en een blok (deels laag en deels hoog) wat de afscheiding vormt naar de kamer. Het is prettig koken op het brede Boretti fornuis met oven eronder. De openslaande deuren aan de achterzijde zorgen voor een aangename blik naar buiten en voor verkoeling tijdens het koken. Boven het fornuis hangt een RVS afzuigkap. Er is een lang aanrecht met dubbele spoelbak met mengkraan en onder het aanrecht zijn er tal van lades en kastjes en een ingebouwde vaatwasser. Het naar de kamer gerichte keukenblok heeft een breed werkblad en er is een groot model koelkast. De magnetron in de hoge kast, waarin de koelkast is geplaatst, blijft eveneens achter.

De open keuken heeft direct contact met de eethoek van de riante living.
Deze ruimte aan de achterzijde is royaal en u kunt hier met gemak een gezellig grote eettafel kwijt. Hier is ook plaats voor een chillbankje, waar de dag besproken wordt. De grote living is optisch verdeeld in tweeën door een dicht middenblok waar zich onder meer de trap naar de volgende verdieping bevindt en bergkasten onder de trap. In de living aan de voorzijde is royaal plaats voor zitmeubelen.
Ook deze kamer is weer ruimtelijk door hoge plafonds en wordt verder geaccentueerd door de 2 schouwen (1 in de voorkamer en 1 in de achterkamer). Het geheel is bijzonder sfeervol. Via de keuken bereikt u het dakterras. Zo heeft u 2 fijne plekken om te genieten van het buitenleven.
Terug in de hal is er plaats voor een netjes gestucte toiletruimte met hangtoilet en fonteintje en mechanische ventilatie. Aan de voorzijde van deze verdieping is er tot slot nog een modern betegelde badkamer met ruime inloopdouche, een wastafel en een wandkast voor de handdoeken en de drogisterijspulletjes.

2e Verdieping:
De slaapverdieping heeft een overloop/gang onder het schuine dakvlak. Naar voor toe is er een bergruimte waar tevens de c.v.-ketel is opgesteld.
Vervolgens zijn er 3 slaapkamers die allen in het verlengde van elkaar liggen. Aan de voorzijde is de grootste slaapkamer. Hier is royaal plaats voor een groot ledikant en andere meubeltjes. De hanenbalk die in het zicht is gelaten in deze kamer laat aan de hand van inkepingen zien dat deze ruimte in het verleden opgedeeld is geweest in tenminste twee delen. Deze kamer heeft ook royale ingebouwde kastruimte voor de volledige garderobe. Geniet in deze kamer ook van het uitzicht op de oude hijskraan, die als monument en verwijzing naar de historie van de scheepsfabriek De Schelde hoog boven de nokken van de huizen uitkijkt over de stad en het water. Via de gang bereiken we de middenkamer (met een wat hoger in het dakvlak geplaatste raam) en een slaapkamer aan de achterzijde. Vanuit de dakkapel kijkt u, over de daken van de achterliggende straten, over de stad.

De tuin:
Er is een sfeervol ingerichte stadstuin die verrassend ruim is. Een grote tuintafel voor meerdere personen en een mooie tuinset zullen u heerlijk laten genieten in de haast mediterrane sfeer die de tuin uitstraalt. Hier zult u zeker vele uurtjes doorbrengen.

Clausules in de koopakte
In de koopovereenkomst die opgemaakt wordt voor deze verkoop, wordt een waarborgsom opgenomen ter grootte van 10% van de koopsom, als zekerheidsstelling voor het nakomen van de verplichtingen van koper. Tevens nemen we een asbestclausule en ouderdomsclausule op in verband met het gegeven dat de woning meer dan 50 jaar oud is. Wij geven u uiteraard graag een toelichting op deze clausule(s).

Is uw interesse gewekt en heeft u belangstelling om de nieuwe eigenaar te worden van dit markante en bijzonder fraaie woonhuis? We geven de geschiedenis graag door.

Een greep uit de geschiedenis:
Oorspronkelijk bewaarschool, ca. 1895.
Gevel in neo-renaissancestijl. Metselwerk in donkere baksteen met lijsten, banden en blokken in wit stucwerk. Gevelbekroning met een halfrond fronton. Ter hoogte van de balklagen sierankers. Oorspronkelijk met houten kozijnen en T-vensters, recent door kunststof vervangen. Deuren niet origineel. Door hoogte en massa beeldbepalend voor de Glacisstraat, verder door detaillering en gevelontwerp voorbeeld van laat 19e- eeuwse stijl. (Bron: Gemeentearchief 2016)

1 september 1915
In de Vlissingse Courant wordt melding gemaakt de D. De Jongh vertrokken is uit de Glacisstraat 97 en is uitgeschreven uit de gemeente Vlissingen en is vertrokken naar Uilhuizermeeden

In Zeeuwsch Niewsblad van 30 september 1921 vinden we een advertentie met de tekst:
Winterlezingen: Geregeld elken Zondag- en Dinsdagavond 8 uur in het lokaal der Chr. Bewaarschool v. d. Wed. de JONG Glacisstraat 97.

14 april 1950
Scheldebode:
“Het is vijftig jaar geleden dat enige dames en here het namen een Chr. Bewaarschool op te richten. Mej. de Jong werd hoofd van deze school en velen zullen zich deze kleuterschool herinneren als we het noemen: “ het schooltje van juffrouw De Jong”. Natuurlijk weet u, oudere Vlissinger, waar ‘t om gaat en ge glimlacht want u was ook op dat schooltje van Juffr. De Jong. Hoeveel honderden zijn er op geweest. Van 30 april 1900 tot 31 december 1945 stond Juffrouw De Jong als hoofd van deze kleuterschool. eerst de moeder, daarna de dochter.
Welnu, dat schooltje, Glacisstraat 97 bestaat nog, maar is uit zijn jasje gegroeid, maar hoe kan het anders, na 50 jaar.. enz….”

Jaren ‘50 en ‘60
Prinses Beatrisschool, onderdeel van het Christelijk kleuteronderwijs Vlissingen

1970 HTS-Soos
In november 1970 is het zover, het corps HTS heeft een eigen sociëteit. In een oude kleuterschool in de Glacisstraat krijgt het corps een eigen ruimte om bijeen te komen voor feesten en partijen. "Nu hoeven ze niet meer naar de kroeg". De studenten hebben het pand zelf opgeknapt en door middel van giften een fonds kunnen opbouwen om het pand aan te kopen. Voorlopig gaat de soos twee avonden per week open. De opening werd verricht door niemand minder dan Sinterklaas, die bij het uitstappen uit zijn 2CV veel opzien baarde. De soos heeft bestaan tot in 1984(Bron: Vlissingen dronk)

1989
Ridderikhoff Paraat Brandbeveiliging wordt genoemd in een advertentie in de Scheldebode als nevenvestiging van het moederbedrijf uit Schiedam.

1991
In deze periode is het pand op diverse punten aangepakt. Zo is de vloer op de 1e verdieping vernieuwd, geheel uitgevlakt en waterpas gemaakt en zijn de raamkozijnen, ramen en deuren vervangen

1997 Huidige eigenaren verwerven het pand wat laatstelijk in gebruik is geweest als kapsalon en woning. De huidige eigenaren hebben in 2010 de begane grond verbouwd en in 2013 is de woonverdieping aangepakt met onder meer een nieuwe keuken en sanitaire ruimte. In de jaren daaropvolgend zijn diverse installaties vervangen en is de voorgevel gerepareerd en geïmpregneerd tegen vochtdoorslag en is het platte dak vervangen.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, tussenwoning
Bouwjaar 1898
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1898
Woon oppervlakte 247
Inhoud woonhuis 1238
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Samengesteld Dak
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel C
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2019
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 171
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Remeha Calenta Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 5
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 810 Breedte: 725 Oppervlakte: 59
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning herenhuis, tussenwoning
Bouwjaar 1898
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1898
Woon oppervlakte 247
Inhoud woonhuis 1238
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja
Aan rustige weg Ja

Overige

Tuin Ja
GasCV Ja
Dak type Samengesteld Dak
Woontype Woonhuis
Dakterras Ja
Energielabel C
Herenhuis Ja
In overleg Ja
BouwjaarCV 2019
Hellend dak Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Open keuken Ja
Perceel oppervlakte 171
Tuin achter Ja
TypeCV ketel Remeha Calenta Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen, bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Tussenwoning Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 5
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Tuin lengte achtertuin Lengte: 810 Breedte: 725 Oppervlakte: 59
Mechanische ventilatie Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Aerssens & Partners

Wooninfluencers

Laden..