Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

NIEUW TE KOOP!!!
Pasteurstraat 159 te Den Helder

Deze in 1958 opgeleverde kerk is in 2015 verbouwd tot 10 unieke, duurzame en zeer ruime woningen. Waar 9 van de 10 woningen nagenoeg gelijke kenmerken hebben springt deze woning aan de Pasteurstraat 159 er (zelfs letterlijk) uit. Dit komt doordat het entreeportaal van de voormalige kerk bij deze woning is getrokken, en hier bevindt zich nu een fantastische leefkeuken, met misschien wel de meest bijzondere en herkenbare raampartij van Den Helder XOXO.

De woning is groot, bijna 190m2 aan woonoppervlak verdeeld over 5 woonlagen, en biedt zeer veel mogelijkheden. Een kantoor of praktijk aan huis, een atelier of gewoon een heerlijk groot gezinshuis met 5 slaapkamers en 2 badkamers. Net wat jou het beste past!

--------
Pasteurstraat 159 wordt aangeboden met een richtprijs van € 445.000 k.k. en wordt op basis van inschrijving verkocht. Iedere bezoeker heeft het recht om een bod uit te brengen, uiterlijk op een vooraf bepaalde datum en tijdstip. Alle binnengekomen biedingen worden voorgelegd aan de verkoper die naar eigen inzicht, op basis van bod en voorwaarden, de best passende kandidaat kiest.
--------

De Geleerdenbuurt in Den Helder is een vriendelijke en gezinsrijke woonomgeving nabij het centrum van Den Helder. Rustige straatjes met veelal eenrichtingsverkeer met aan weerszijde kenmerkende jaren '30 woningen als ook enkele blokken met appartementen en uiteraard deze 10 bijzondere woningen in de voormalige Opstandingskerk gebouwd. In de directe omgeving van de woning vindt u alle gewenste faciliteiten. Kinderopvang, basisscholen, speelveldjes bevinden zich op loopafstand van de woning en binnen 10 minuten wandelen loopt u langs het Centraal Station zo de binnenstad in. Zowel de (marine)haven, het bruisende Willemsoord als ook de veerboot naar Texel zijn zowel op de fiets als met de auto in enkele minuten te bereiken.

--------
INDELING
--------
BEGANE GROND
Beneden de hal met meterkast, het toilet, een vaste kast en inpandige toegang tot de berging die ook van buitenaf bereikbaar is. Vanuit de hal kom je in de gezellige woonkamer met vide en open trap naar de verdiepingen. Aansluitend de open en lichte woonkeuken, die je via 2 traptreden bereikt. In de hal, toilet, woonkamer en keuken is comfortabele vloerverwarming onder een onderhoudsarme Novilonvloer aangebracht. In de lichte en ruime woonkeuken, met ramen aan 3 zijden, bevindt zich ook nog een sfeervolle haard. De keuken is voorzien van inbouwapparatuur zoals een koelkast, vriezer, vaatwasser en plintboiler, en een riant fornuis met 5 pitten, 2 elektrische ovens en een aparte grill. Aan opbergruimte geen gebrek, het keukenblok heeft meerdere grote lades, het ‘bargedeelte’’ heeft opbergplek en onder de karakteristieke XOXO ramen is een brede vensterbank/schuifkast gerealiseerd. In de keuken bevindt zich de voormalige ‘entree van de kerk’, welke nu dienst doet als achterdeur.

EERSTE VERDIEPING
Een afsluitbare praktijkruimte/kamer met wastafel op een kast gemaakt van houten delen die voor de oude kerkbanken stonden. Een stukje historie, net als de originele verdiepingsvloer van de kerk die op deze verdieping is aangebracht. Aan de voorzijde van de 1e verdieping een open ruimte/thuiskantoor/2e woonkamer, welke via de vide in verbinding staat met de woonkamer beneden. De 2 kiep-kantel deuren met Frans balkon zorgen voor een fraaie lichtinval.

TWEEDE en DERDE VERDIEPING
Overloop, hoofdslaapkamer, een 2e slaapkamer en de 1e badkamer. Deze ruime badkamer is voorzien van vloerverwarming, ligbad, dubbele wastafel, 2e toilet en inloopdouche. Op de 3e verdieping wederom, 2 slaapkamers aan de voorzijde, een kleinere 3e kamer en de 2e badkamer. Deze badkamer is ook voorzien van vloerverwarming, wastafelmeubel met dubbele wastafel, 3e toilet en douche. Beide badkamers zijn gelijktijdig te gebruiken door de zwaardere CV-ketel die op de 4e verdieping is geïnstalleerd. Zowel beide badkamers, als de praktijkruimte op de 1e verdieping, de kleine kamer op de 3e verdieping én de wasruimte op de 4e verdieping, zijn allen voorzien van mechanische ventilatie.

VIERDE VERDIEPING - DAKTERRAS
Op de 4e verdieping de overloop met toegang tot het heerlijke dakterras van ca. 25 m², en een afsluitbare ruimte in gebruikt als was- en bergruimte. Hier vind je de aansluitingen voor het witgoed en de eerder genoemde cv-ketel. Vanuit deze ruimte is ook het dakterras te bereiken. Door de hoogte van het gebouw (ruim 15 m.) en het bijna platte dak, heb je de hele dag zon op het dakterras! En doordat je heerlijk beschut zit kun je in het vroege voorjaar al buiten genieten hier. Het uitzicht is ook zeker noemenswaardig, van vuurtoren tot watertoren tot De Kampanje op Willemsoord, je kunt het allemaal zien liggen! Overweeg je in de toekomst een lift in de woning te laten installeren? Hier is tijdens de bouw al rekening mee gehouden bij het plaatsen van de constructie. Bij de woning hoort ook nog parkeerruimte op het achter ‘de kerk’ gelegen privéparkeerterrein.

Een bijzondere woning die het bekijken meer dan waard is. Wij laten je deze dan ook graag zien! Neem contact op met ons kantoor om een afspraak in te plannen.

LAAN MAKELAARS
voor de Kop van Noord-Holland

taxaties-aankoop-verkoop
van bestaande woningen

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Hoekwoning
Bouwjaar 1958
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1958
Woon oppervlakte 189
Inhoud woonhuis 660
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 23.65
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 90
Tuin diepte 4.3
Tuin breedte 5.5
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2015
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Hoekwoning
Bouwjaar 1958
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1958
Woon oppervlakte 189
Inhoud woonhuis 660
Aantal verdiepingen 5

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 23.65
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 90
Tuin diepte 4.3
Tuin breedte 5.5
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
LeeftijdCV ketel 2015
Volledig isolatie Ja
Aantal slaapkamers 5
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Laan Makelaars