Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Direct online een bezichtiging inplannen? Ga naar onze website!

WELKOM IN EEN OASE VAN RUST EN RUIMTE
Ben je op zoek naar een woning die echt alles heeft? Dit prachtige huis is gelegen in een kindvriendelijk dorp dat barst van de voorzieningen en biedt een perfecte balans tussen rust en bereikbaarheid, met uitvalswegen richting Hoorn, Alkmaar en Amsterdam nabij. Of je nu een gezin hebt met oudere kinderen en meer ruimte nodig hebt, je eigen bedrijf aan huis wilt runnen, levensloopbestendig wilt wonen, of gewoon op zoek bent naar rust en ruimte, dit is de woning voor jou.

HOOGTEPUNTEN VAN DE WONING
- Energiezuinig met een A+ label: Geniet van lage energiekosten en een duurzame levensstijl.
- Gebouwd met hoogwaardige materialen: Kwaliteit en vakmanschap stralen door elk detail.
- Levensbestendig wonen mogelijk: Alles gelijkvloers voor maximaal comfort en gemak.
- Fantastisch bijgebouw "mancave": Perfect voor ontspanning, hobby’s of een thuiswerkplek.
- Ruime garage: Ideaal voor uw auto, hobby of extra opslag.
- Tuin gelegen aan het water: Geniet van serene uitzichten en een ruim terras aan het water.

UITGEBREIDE BESCHRIJVING
Wanneer je voor deze woning staat, word je meteen getroffen door de imposante gevel en de prachtige tuin die uitnodigt tot rust en ontspanning. De woning is ontworpen en gebouwd met oog voor detail en kwaliteit, wat direct duidelijk wordt als je de drempel over stapt. De stolpboerderij is gebouwd in 1951. Medio 2000 is de stolpboerderij gesplitst en gewijzigd in woonbestemming, gevolgd door een grote verbouwing, gebruikmakende van eerste klas materialen.

De woning bestaat uit een ruime hal, werkkamer, toilet, woonkeuken, bijkeuken en woonkamer op de begane grond. Op de eerste verdieping zijn er twee (3 mogelijk) ruime slaapkamers en een ruime badkamer met dubbele wasbak/spiegel, toilet, douchecabine en ligbad (bubbelbad). De ruime tweede verdieping geeft toegang tot een vliering op de derde verdieping middels een vlizotrap en een vliering (wegzet) boven de dakkapel. Indien gewenst kan deze verdieping bijvoorbeeld als slaapkamer of hobbyruimte worden gebruikt.

De achtergevel is geheel voorzien van gelaagd HR++ isolatie veiligheidsglas. Alle ramen (accoya) op de begane grond zijn voorzien van HR++ isolatieglas, ingelaten kaderprofielen, sloten en zware RVS SKG3 veiligheidsscharnieren. Schuine daken van zowel de woning alswel de garage zijn voorzien van Velux dakramen (met HR++ isolatieglas en screens). Deuren (dikte 56 mm) zijn eveneens voorzien van HR++ isolatieglas, ingelaten kaderprofielen, driepuntssluitingen, veiligheidsbeslag en zware gelagerde RVS SKG3 veiligheidsscharnieren. Deurkozijnen zijn voorzien van hardstenen dorpels en neuten.

Het bijgebouw, ook wel de "mancave" genoemd, is een fantastische toevoeging aan de woning. Dit is de perfecte plek om te ontspannen, te werken of je favoriete hobby’s uit te oefenen. Met een eigen ingang en alle voorzieningen is deze ruimte flexibel inzetbaar. In de achtertuin staat een ruim tuinhuis (mancave). Het tuinhuis, tuinmuurtjes en bijbehorend terras zijn onderheid. Het tuinhuis is op ambachtelijke wijze gebouwd en voorzien van balken welke met pen- en gatverbindingen zijn gemonteerd. In de technische ruimte bevindt zich naast de pomp en filter voor de vijver ook de inverter voor de 4 stuks zonnepanelen, een groepenkast en een technische installatie kast (met daarin alle bekabeling voor (gigabit) internet, vloerverwarming, verlichting, etc.). De met ijsselsteentjes opgemetselde open haard is voorzien van een RVS rooster en spatscherm, koperen geklinknagelde schouw en een eiken rondzit met comfortabele kussens. De bar, gemaakt van oud eiken balken en planken, heeft een hardstenen blad met glazenspoeler, zeeppomp, lekbak, close-in boiler, dubbele biertap (verlicht) en Liebherr fustkoeler. Ook is de bar voorzien van een messing barstang, voetrailing en vijf Thonet barkrukken. Boven de bar hangt een flessenrek gemaakt van eikenhout en messing welke de bar verlicht middels ingebouwde LED spots. Op het dak zijn uit het zicht 4 stuks zonnepanelen gemonteerd met een jaarlijkse opbrengst van circa 800 kWh.

De tuin is een waar paradijs. Gelegen aan het water biedt het een idyllische plek om te genieten van lange zomerdagen, te vissen of een boottochtje te maken. Het terras is ruim genoeg voor een grote eettafel en loungestoelen, zodat je optimaal kunt genieten van het buitenleven. De tuin is besloten en toegankelijk via de oprit door een poort welke is voorzien van RVS hang en sluitwerk. De tuin heeft diverse terrassen van natuursteen en oud gebakken klinkers. Verlichting en een oud frans beeld op hardstenen sokkel maken het geheel compleet. De besloten tuin heeft aan de linkerzijde een dubbele halfsteens muur (onderheid) van 8 meter welke is voorzien van een hardstenen plaat. Vanaf het einde van deze tuinmuur een fraaie groene coniferenhaag welke bijna eindigt aan de waterkant. De grens met de buren aan de rechterzijde van de tuin wordt gevormd door eveneens een coniferenhaag en een houten schutting. De vijver is opgemetseld met oude gele ijsselsteentjes, voorzien van een hardstenen plaat en is gefundeerd op een betonnen plaat met drie heipalen. De HDPE binnenbak is verbonden met een filtersysteem welke is opgesteld in het tuinhuis (technische ruimte). Tevens is de vijver voorzien van een fonteinpomp en verlichting. De achterzijde van het perceel grenst aan het water. De oever is beschoeid (azobe) en er is een vlonder welke voorzien is van RVS bolders en ogen om aan te meren.

Voor de woning is in 2024 energielabel A+ afgegeven. Dit heeft onder meer te maken met de toegepaste ramen en ingelaten kaderprofielen, HR++ beglazing, installatie van 34 stuks zonnepanelen, de A label solo CV ketel (HR107, Remeha Quinta Ace) en A label warmtepompboiler (ATAG Ariston Lydos Hibrid). Ook zijn er nog een tal van kleine aanpassingen gedaan om zodoende nog meer energie te besparen (LED verlichting en aanbrengen isolatie). Ook zijn er screens aanwezig voor de achter- en zijgevel alsmede alle dakramen.

De levensloopbestendigheid van deze woning maakt het een geweldige keuze voor iedereen die op zoek is naar een huis waar je kunt blijven wonen, ook als je ouder wordt, zou u het beneden helemaal naar eigen zin kunnen maken.

DE HIGHLIGHTS UITGELICHT
De woning heeft een A+ label, wat betekent dat het energiezuinig is en je kunt genieten van lage energiekosten en een duurzame levensstijl. Gebouwd met hoogwaardige materialen, straalt de woning kwaliteit en vakmanschap uit in elk detail. Het is mogelijk om levensbestendig te wonen, met alle voorzieningen gelijkvloers voor maximaal comfort. Het bijgebouw, vaak aangeduid als "mancave", is perfect voor ontspanning of als thuiswerkplek. Daarnaast beschikt de woning over een ruime garage voor meerdere auto’s of extra opslag. De tuin, gelegen aan het water, biedt serene uitzichten en een ruim terras voor optimale ontspanning.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning,2-onder-1-kapwoning, Woonhuis
Bouwjaar 1951
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1951
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 880

Overige

Perceel oppervlakte 955
Show with reservation -1

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning,2-onder-1-kapwoning, Woonhuis
Bouwjaar 1951
Aantal kamers 6

Woningdetails

Bouwjaar 1951
Woon oppervlakte 240
Inhoud woonhuis 880

Overige

Perceel oppervlakte 955
Show with reservation -1

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Hoekstra & Van Eck Makelaars - Hoorn