Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Te Koop: Den Alst 1 in 's-Heerenberg – Een Uitgebreide Omschrijving van de Woning

Voorrangsregeling voor Sociale Huurders
Den Alst 1, een voormalige huurwoning van woningcorporatie Plavei, biedt een unieke kans voor sociale huurders in de gemeente Montferland om eigenaar te worden van een eigen woning. Deze woning is speciaal beschikbaar voor huurders van sociale huurwoningen met een maximale huurprijs van € 879,66. Huurders van Plavei of een andere woningcorporatie binnen de gemeente Montferland kunnen onder bepaalde voorwaarden voorrang krijgen bij de aankoop. Als u momenteel in een sociale huurwoning in Montferland woont en interesse heeft in deze woning, dan nodigen wij u uit om contact met ons op te nemen. We voorzien u graag van meer informatie over de procedure en de voorwaarden. Indien u geen huurder bent bij een woningcorporatie, komt u niet in aanmerking voor deze voorrangsregeling.

Bijzondere Verkoopvoorwaarden
Bij de verkoop van deze woning zijn enkele bijzondere voorwaarden van toepassing die u als koper in overweging moet nemen:

Projectnotaris: De verkoop van de woning verloopt via een door Plavei aangewezen projectnotaris. Dit houdt in dat u de koopakte niet via een eigen notaris kunt laten passeren.
Zelfbewoningsplicht: Als koper van deze woning bent u verplicht om de woning gedurende een minimale periode van drie jaar zelf te bewonen. Dit betekent dat de woning niet verhuurd mag worden in deze periode. Indien u besluit de woning binnen deze termijn te verkopen, wordt een boeteclausule van kracht.
Kosten voor Inmeten Perceel: De kosten die gepaard gaan met het inmeten van het perceel zijn voor rekening van de koper.
Gunning: De gunning van de woning geschiedt op basis van het beste bod. Hierbij wordt niet alleen rekening gehouden met de hoogte van het bod, maar ook met de gestelde voorwaarden en de aanvaardingsdatum. Sociale huurders die voldoen aan de voorrangsregeling hebben een streepje voor. Plavei behoudt zich te allen tijde het recht van gunning voor.
Voorwaarden Voorrangsregeling
Om in aanmerking te komen voor de voorrangsregeling bij de aankoop van deze woning, dient u aan specifieke voorwaarden te voldoen:

U dient momenteel een sociale huurwoning te huren van een woningcorporatie binnen de gemeente Montferland.
U moet zelf op het huurcontract staan vermeld en bereid zijn om uw huidige huurovereenkomst op te zeggen, waarbij u de woning leeg en in goede staat achterlaat.
Er mag geen sprake zijn van een tijdelijk huurcontract.
Het is verplicht dat u persoonlijk aanwezig bent tijdens de bezichtiging van de woning.
Indien er vermoedens zijn van onderhuur, overlastklachten of een openstaande huurschuld bij uw huidige huurwoning, kan dit een reden zijn om u uit te sluiten van de voorrangsregeling. Plavei zal dit beoordelen op basis van informatie van uw huidige woningcorporatie.
Indeling van de Woning
Den Alst 1 is een aantrekkelijke hoekwoning die veel te bieden heeft voor een breed scala aan bewoners. Hieronder vindt u een uitgebreide beschrijving van de indeling van deze woning:

Begane Grond:
Bij binnenkomst wordt u verwelkomd in een ruime hal die direct toegang biedt tot verschillende belangrijke vertrekken in de woning. Vanuit de hal bereikt u het keurig onderhouden toilet, ideaal gepositioneerd voor zowel bewoners als gasten. De hal geeft verder toegang tot de trapopgang naar de eerste verdieping, de keuken en de woonkamer.

Woonkamer:
De lichte en royale woonkamer biedt volop ruimte voor het creëren van een comfortabele zithoek en een gezellige eetruimte. De grote ramen zorgen voor veel natuurlijk lichtinval, wat bijdraagt aan een aangename en warme sfeer in de woning. Vanuit de woonkamer heeft u uitzicht op de tuin, wat het geheel een ruimtelijk gevoel geeft.

Keuken:
De keuken is functioneel ingericht en voorzien van diverse inbouwapparatuur, waaronder een gaskookplaat, afzuigkap en koelkast. Het biedt voldoende werkruimte en opbergmogelijkheden, ideaal voor het bereiden van maaltijden. De keuken heeft een directe verbinding met de tuin, wat het gemakkelijk maakt om in de zomermaanden buiten te dineren of de tuin te betrekken bij het dagelijks leven.

Eerste Verdieping:
Op de eerste verdieping vindt u een overloop die toegang geeft tot drie ruime slaapkamers en de badkamer.

Slaapkamers:
De drie slaapkamers variëren in grootte, maar zijn allemaal ruim genoeg om als volwaardige slaapkamers te dienen. Ze bieden voldoende ruimte voor bedden, kasten en eventueel een bureau, waardoor ze geschikt zijn voor zowel volwassenen als kinderen. De slaapkamers zijn voorzien van grote ramen, wat zorgt voor veel lichtinval en een prettige sfeer.

Badkamer:
De badkamer is eenvoudig maar functioneel en biedt de basisvoorzieningen zoals een douche, wastafel en toilet. De badkamer kan, afhankelijk van uw wensen, gemoderniseerd worden om aan te sluiten bij de hedendaagse woonstandaarden.

Buitenruimte:
De woning beschikt over een royale tuin, die veel privacy biedt en volop mogelijkheden heeft voor tuinliefhebbers. De tuin is deels bestraat, waardoor u gemakkelijk een terras kunt inrichten voor zomerse barbecues of gewoon om te ontspannen. De rest van de tuin kan naar eigen smaak worden ingericht met bijvoorbeeld beplanting, gazon of een speelruimte voor kinderen.

Garage en Extra’s:
Aan de achterzijde van de tuin bevindt zich een vrijstaande garage, ideaal voor het stallen van een auto, fietsen of voor gebruik als extra opslagruimte. Daarnaast is er een aparte berging aanwezig, die bijvoorbeeld kan dienen als werkplaats of voor het opbergen van tuingereedschap. Het containerhok biedt een nette oplossing voor het opbergen van vuilcontainers, waardoor deze niet in het zicht staan. Verder beschikt de woning over een oprit aan de zijkant, wat parkeerruimte op eigen terrein mogelijk maakt.

Duurzaamheid en Energie:
Den Alst 1 is een woning die al stappen heeft gezet richting duurzaamheid. De woning is voorzien van dubbele beglazing, wat zorgt voor een betere isolatie en lagere stookkosten. Daarnaast zijn er 8 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak, waarmee u aanzienlijk kunt besparen op de energiekosten. Dit maakt de woning niet alleen aantrekkelijk qua wooncomfort, maar ook financieel voordelig op de lange termijn.

Wonen in 's-Heerenberg
Het pittoreske stadje 's-Heerenberg staat bekend om zijn rijke geschiedenis en het prachtige landschap waarin het gelegen is. Het biedt een ideale woonomgeving voor gezinnen, stellen en senioren die op zoek zijn naar een combinatie van rust, natuur en gemakken van het stadsleven.

's-Heerenberg beschikt over diverse winkels, supermarkten en horecagelegenheden, wat het dagelijks leven vergemakkelijkt. Er zijn goede basisscholen en een middelbare school in de buurt, waardoor het een kindvriendelijke omgeving is. Voor de natuurliefhebbers zijn er tal van wandel- en fietsroutes door de Montferlandse bossen en langs het historische kasteel Huis Bergh, een van de grootste kastelen van Nederland.

Daarnaast biedt 's-Heerenberg een uitstekende bereikbaarheid, met goede verbindingen naar omliggende steden zoals Doetinchem en Arnhem, evenals naar Duitsland. Dit maakt het stadje niet alleen aantrekkelijk voor mensen die op zoek zijn naar een rustige woonplek, maar ook voor diegenen die in de nabijgelegen steden werken.

Belangrijke Informatie en Verkoopproces
Deze woning biedt een uitstekende gelegenheid voor sociale huurders om de stap naar eigen woningbezit te zetten. Heeft u interesse in deze woning? Wij nodigen u van harte uit om contact met ons op te nemen voor meer informatie of om een bezichtiging te plannen.

De woning wordt gedurende minimaal vier weken te koop aangeboden. Na de bezichtiging heeft u tot 26 september 2024 de tijd om een bod uit te brengen. Wij adviseren u om tijdig contact op te nemen en de mogelijkheden te bespreken, zodat u deze unieke kans niet misloopt. Deze woning kan binnenkort van u zijn!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, hoekwoning
Bouwjaar 1968
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1968
Woon oppervlakte 85
Inhoud woonhuis 315
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Zolder Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
Rolluiken Ja
BouwjaarCV 2014
Hellend dak Pannen
Hoekwoning Ja
Perceel oppervlakte 200
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Proline Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 17
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 10
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 3
Verwarming opmerking Cv Ketel
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per 2024-11-18
Tuin lengte achtertuin Lengte: 750 Breedte: 1000 Oppervlakte: 75
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning eengezinswoning, hoekwoning
Bouwjaar 1968
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1968
Woon oppervlakte 85
Inhoud woonhuis 315
Aantal verdiepingen 3

Buurt

Woonwijk Ja

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Garage Ja
Zolder Ja
Dak type Zadeldak
Dakraam Ja
Tuin zij Ja
Achterom Ja
Tuin voor Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel C
Rolluiken Ja
BouwjaarCV 2014
Hellend dak Pannen
Hoekwoning Ja
Perceel oppervlakte 200
Tuin achter Ja
Dak isolatie Ja
TypeCV ketel Nefit Proline Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Pannen
Dichte keuken Ja
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 17
Tuin kwaliteit Normaal
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
Bijgebouw schuur Steen
Buitenzonwering Ja
Eengezinswoning Ja
LeeftijdCV ketel 10
Garage vrijstaand Ja
Aantal slaapkamers 3
Verwarming opmerking Cv Ketel
Aanvaarding opmerking Aanvaarding per 2024-11-18
Tuin lengte achtertuin Lengte: 750 Breedte: 1000 Oppervlakte: 75
Ligging achtertuin west Ja
Ligging achtertuin noord Ja
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Redelijk Tot Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Ontdek Jouw Hypotheek in 30 Seconden!

Aangeboden door:

Alliance Makelaars

De nieuwste koopwoningen in 's-heerenberg