Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Wonen in de gewilde Transvaalwijk waar huizen nog een authentiek karakter hebben en achter de gevel een sfeervolle ruime woning staat met stadstuin en dakterras op het zuiden, dat kan allemaal bij de Dr. Leijdsstraat 18. Op de begane grond is een lichte living en aan de achterzijde een aanbouw waarin de keuken en badkamer zich bevinden. Via de keuken is de patio bereikbaar.
Met de vaste trap is de 1e etage bereikbaar waar 2 ruime slaapkamers zijn en daartussen een compleet nieuwe badkamer (2024). De slaapkamer aan de achterzijde geeft een dakterras. Slaapkamer 3 en 4 bevinden zich op zolder en hebben beide een dakkapel waardoor ook deze kamers veel daglicht hebben en zeer ruim zijn. Er is een extra toilet op zolder die net als de slaapkamers via de overloop bereikbaar is.
De woning heeft veel ruimte en zeker de slaapkamers zijn verrassend ruim. Ideaal voor een gezin waar het huis ook als thuiswerkplek wordt gebruikt. Stel je eens voor dat je de online meeting volgt op het dakterras in het lentezonnetje… en tijdens de lunchpauze loop je zo de winkelstraat in voor een lekker vers broodje.

De locatie is super centraal vlakbij het centrum van Haarlem in een gezellige kindvriendelijke buurt. Bij deze woning is het treinstation op loop-/fietsafstand. Je loopt de straat uit en je bent in de gezellige winkelstraat De Cronjé voor de dagelijkse boodschappen, maar ook vele speciaalzaken, de donderdagmarkt en winkelcentrum Spaarneboog zijn op loopafstand net als de bushalte. De auto kan geparkeerd worden in de straat en dit deel van de straat is geen betaald parkeren. Voor kinderen zijn er meerdere scholen dichtbij net als de kinderopvang. Met de bus ben je snel bij het Station Haarlem en kun je alle kanten uit. Wil je naar de sfeervolle binnenstad? Geen probleem met de fiets ben je er met 6 minuten en kun je genieten van de uitstekende horeca en het uitgebreide winkelaanbod. Recreëren kan in één van de nabij gelegen parken of een wandeling door duinen. Is het een mooie zomerdag dan kun je ook naar het strand van Bloemendaal fietsen. De uitvalswegen zijn snel aan te rijden en al deze voordelen zorgen ervoor dat dit een super locatie is!

Indeling

Begane grond
Aan de buitenzijde is meteen te zien dat deze straat een echt authentiek straatbeeld heeft met gevarieerde gevels, veel oud Hollandse kleuren zoals de deur en kozijnen van deze woning. In de gevel zijn de typische kenmerken van de bouwstijl begin vorige eeuw aanwezig en de gehele gevel is gereinigd en opnieuw gevoegd met een mooie knipvoeg. Je komt de woning binnen in een kleine hal met uitgebreide meterkast, trap naar boven en toegang tot de woonkamer. Aan de voorzijde is de eettafel geplaatst met doorkijk in de straat. Aansluitend is de lichte ruime woonkamer met zicht op de stadstuin. De gehele woonkamer is voorzien van een laminaat vloer en de muren hebben een frisse kleurstelling. In de aanbouw aan de achterzijde bevindt zich de keuken voorzien van een gaskookplaat, afzuigschouw, vaatwasser, koelkast en combimagnetron. Het geheel is uitgevoerd in een neutrale kleurstelling en door het houten aanrechtblad heeft het geheel een warm uiterlijk. Achter de keuken is een kleine badkamer met toilet, wastafel en douche. Het is mogelijk om dit aan te passen in een wasruimte waar de wasmachine en droger geplaatst kunnen worden. Vanuit de keuken is de patio op het zonnige zuiden bereikbaar, een echt stadstuintje waar je heerlijk beschut kan genieten.

1e etage
Vanaf overloop zijn de slaapkamers en moderne badkamer bereikbaar. De slaapkamer aan de voorzijde is een ruime kamer met leuke doorkijk de wijk in door de grote raampartij. De gehele 1e etage is voorzien van een nieuwe laminaatvloer. Beide slaapkamers hebben een wastafelmeubel, een leuke extra is dat slaapkamer 2 aan de achterzijde een omheind dakterras op het zuiden heeft. Het is fijn om een goede buitenruimte te hebben in de stad en deze woning biedt 2 buitenruimtes! Tussen de slaapkamers is een nieuwe badkamer geplaatst in 2024 voorzien van een inloopdouche, vrijdragend toilet en wastafelmeubel met spiegel.

2e etage (gerealiseerd in 2008)
De trap naar de 2e etage heeft boven bij de overloop fraaie spijlen die passen in de tijdsgeest van de woning. Er is een lichtkoepel zodat er op de overloop ook daglicht is. Aan de voorkant is een goede slaapkamer met dakkapel en wastafelmeubel. De dakkapel geeft naast extra ruimte ook veel daglicht in de slaapkamer. De 4e slaapkamer is gelegen aan de achterzijde en net als slaapkamer 3 afgewerkt met een laminaat vloer en lichte wanden. Ook deze slaapkamer heeft een dakkapel en wastafelmeubel. Tussen de slaapkamers op zolder is een extra toilet. De Remeha cv-combiketel is uit 2022 en in eigendom.

De woning biedt de koper veel kansen om het geheel naar eigen wensen verder eigen te maken.

Bijzonderheden
• wonen op een super centrale locatie nabij het centrum van Haarlem
• sfeervolle woning met authentieke details in de gevel
• dakterras en stadstuin op het zuiden
• 4 ruime slaapkamers met wastafelmeubel
• 2 badkamers, waarvan 1 nieuw
• om de hoek van de gezellige winkelstraat Cronjéstraat
• kinderopvang en scholen in de omgeving
• de bruisende binnenstad van Haarlem op 6 minuten fietsafstand
• stadsstrand en het mooie strand van Bloemendaal op fietsafstand
• verkoper heeft de woning niet zelf bewoond
• aanvaarding per direct

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 119.5
Inhoud woonhuis 423
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 10
Perceel oppervlakte 64
Tuin diepte 5.33
Tuin breedte 1.88
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 37.21
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2022
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1910
Aantal kamers 5

Woningdetails

Bouwjaar 1910
Woon oppervlakte 119.5
Inhoud woonhuis 423
Aantal verdiepingen 3

Overige

Tuin Ja
CV ketel Ja
Tuin opp 10
Perceel oppervlakte 64
Tuin diepte 5.33
Tuin breedte 1.88
CV ketel combi Ja
CV ketel water Ja
Oppervlakte woonkamer 37.21
Tuin kwaliteit Normaal
CV ketel eigendom eigenaar
Kwaliteit object Normaal
LeeftijdCV ketel 2022
Aantal slaapkamers 4
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Show with reservation -1

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Hoogervorst Makelaardij