Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

NIJETRIJNE VEENDIJK 5

Helemaal vrij wonen in een voormalige molenaarswoning aan open vaarwater aan de rand van natuurgebied de Rottige Meente op een perceel van ruim 2.5 Ha.

Op een bijzondere plek aan open vaarwater, aan de rand van natuurgebied De Rottige Meente, staat deze voormalige molenaarswoning. Oorspronkelijk hoorde deze woning bij de nabijgelegen molen “De Rietvink”. De woning, bestaande uit een voorhuis, een uitbouw aan de achterzijde, een slaapgedeelte en de deel, is de afgelopen decennia uitgebouwd tot een heerlijke familie- of vakantiewoning op een uitzonderlijke mooie locatie. Hier ben je één met de natuur. Het fietspad wat langs de molen en de woning voert, is een fiets- en wandelroute door het natuurgebied De Rottige Meente, een favoriete bestemming voor natuurliefhebbers en vogelaars.

Om bij de Veendijk 5 te komen, lopen bezoekers langs de Helomavaart naar de molenaarswoning, die je al van ver ziet liggen naast de molen. Doorgaans wordt hier alles lopend, met de fiets, of per boot gedaan. De auto kan geparkeerd worden op de ruime parkeerplaats bij de brug over de Helomavaart bij Munnekeburen. Daar begint het genieten en is het ongeveer 800 meter fietsen, wandelen, of varen naar de woning, door het prachtige natuurgebied. Eigenaren en bewoners kunnen wel naast de woning parkeren, maar het is de bedoeling om de auto zo min mogelijk te gebruiken. De omgeving is rustig, met alleen natuurgeluiden en het schilderachtige uitzicht op de petgaten, rietlanden en de Helomavaart.

MOLENAARSWONING
Het geheel bestaat uit maar liefst vijf bouwdelen. Aan de dijkzijde bevinden zich de witte molenaarswoning en het slaaphuis, aan elkaar verbonden door een entree. Aan de achterzijde rechts bevindt zich de deel met de kenmerkende rieten kap, en tegen de achterzijde van de molenaarswoning is een grote uitbouw met terras geplaatst. Het geheel is charmant en voorzien van alle gemakken. Dit is niet een plek van overdaad, maar een plek waar 'less is more' de sfeer bepaalt.

Het geheel heeft 5 slaapkamers, een woonkamer, keuken, eetkamer, grote deel, washok en een badkamer. Het uitzicht aan de achterzijde is adembenemend, met rietlanden en het groene landschap in de verte. Het voorhuis biedt een gezellige woonruimte met keuken en eetkamer, terwijl het achterhuis voldoende ruimte biedt voor een viertal slaapkamers, badkamer en de ruime deel. De deel is in gebruik als opslag en werkruimte en heeft een biljart – tafeltennistafel. Hier liggen veel mogelijkheden voor ander gebruik.

Deze molenaarswoning biedt een unieke mogelijkheid om te wonen op een plek midden in de natuur. Een perfecte balans tussen landelijke rust en tegelijk dicht bij belangrijke voorzieningen en de stad. Kom langs en ontdek de charme en veelzijdigheid van deze bijzondere plek met aan de ene zijde het natuurgebied De Rottige Meente en aan de andere zijde het open vaarwater van de Helomavaart. Veendijk 5 biedt een combinatie van rust, natuur en een uitstekende verbinding met de omliggende wateren van Fryslân en de Weerribben.

INDELING
Via de entree kom je in de woning en heb je meteen een prachtig doorzicht naar de overweldigende natuur en het fenomenale uitzicht aan de achterzijde. Links is de toegang tot de slaapkamers en de achtergelegen deel, waarover later meer. Rechts bevindt zich de voormalige molenaarswoning. Via een gang kom je in de woonkamer, een knusse ruimte met lambriseringen, een houtbalken plafond en een houten vloer. Dit is echt een plek om te onthaasten. De vrolijke lichtblauwe en lichtgroene kleuren en de grote kachel maken het plaatje compleet.

Aan de achterzijde bevindt zich de gezellige eetkamer, die zich in de uitbouw bevindt. Dit is een plek om te genieten van gezamenlijke maaltijden, lange avonden en gezelligheid. De openslaande deuren ge ven toegang tot het terras aan de achterzijde.

Naast de eetkamer bevindt zich de keuken, een vierkante ruimte met aan weerszijden een keukenblok en keukenapparatuur.

In de woonkamer is er toegang naar de bovengelegen zolder. Hier is een gezellige slaapkamer, afgewerkt met schrootjes.

Vanuit de entree kan je links naar de slaapvleugel, waar zich een viertal slaapkamers variërend in grootte bevinden. Zo zijn er in totaal vier grote(re) slaapkamer en één kleine in het huis te vinden. Daarnaast is er een grote eenvoudige badkamer voorzien van dubbele wastafels, een bad en een douche. Ook is er een ruimte waar de witgoedapparatuur staat opgesteld.

Aan de achterzijde bevindt zich de deel van de voormalige boerderij. Een prachtige, grote ruimte waar de rieten kap met de houten gebinten helemaal in zicht is. Dit is een van de smaakmakers van deze bijzondere plek. Er liggen legio mogelijkheden om hier een geweldige woonruimte te realiseren, met woonkeuken en uitzicht op de natuur.


BUITEN
Uniek aan deze plek is dat het huis aan de voor- en achterzijde bij water ligt. Aan de voorzijde loopt de Veendijk langs het huis met het fietspad en daarnaast de Helomavaart, een waterweg die een belangrijke verbinding vormt tussen verschillende Friese meren en het Nationaal Park Weerribben-Wieden. De Veendijk loopt langs het water en biedt een prachtig uitzicht over de omliggende natuur. De dijk fungeert niet alleen als bescherming tegen overstromingen, maar is ook een belangrijk element van het historische landschap van de regio. De Helomavaart is ideaal voor recreatie op het water, zoals varen, kanoën, en vissen. Aan de vaart bevindt zich een aanlegsteiger met ruimte voor een boot.

Aan de achterzijde ligt het prachtige natuurgebied De Rottige Meente, een beschermd natuurgebied dat bekend staat om zijn rijke biodiversiteit en schoonheid. Dit gebied bestaat uit veenmoerassen, rietlanden en open water, en herbergt een verscheidenheid aan vogels, planten en andere dieren. Het is een populaire bestemming voor wandelaars, fietsers, en vogelaars. Bijzonder is dat bij deze voormalige molenaarswoning bijna 2,5 hectare eigen grond hoort met het kenmerkende rietland, bosschages en water. Hierdoor is de vrijheid enorm, want het water en de rietlanden behoren ook bij dit domein.
De ringvaart van dit natuurgebied aan de achterzijde van het huis biedt de mogelijkheid met de kano de natuur in te peddelen.


LOCATIE
Gelegen in natuurgebied De Rottige Meente, nabij het dorp Nijetrijne in de gemeente Weststellingwerf, Friesland, biedt dit pand de perfecte balans tussen landelijk wonen en de nabijheid van stedelijke voorzieningen. Met reistijden per auto van ongeveer 20 minuten naar Heerenveen, 40 minuten naar Zwolle en Leeuwarden en binnen een uur naar de Randstad, is deze locatie ideaal voor wie wil genieten van de rust van het platteland zonder de gemakken van de stad op te geven.


BOUWKUNDIG ONDERZOEK
Om jou als mogelijk toekomstige koper te ondersteunen bij de aankoop van dit unieke pand, hebben wij een gedegen bouwkundige keuring laten uitvoeren. Hierbij wordt niet alleen een transparant en duidelijk beeld van de bouwkundige staat van het pand verkregen, maar zijn ook de eventuele herstelkosten opgenomen in een overzicht. Dit bouwkundig onderzoek stellen wij uiteraard graag beschikbaar.


VERDUURZAMING VAN F- NAAR EEN A-LABEL
Redres is dol op bijzondere objecten, monumenten en industrieel erfgoed. Het zijn, evenals dit heerlijke huis, gebouwen die geheel eigen behoeften hebben voor wat betreft onderhoud en verduurzaming. Vanwege hun hoge leeftijd zijn dergelijke objecten op zichzelf – vanuit circulariteitsoogpunt – al duurzaam, maar in gebruik zijn ze dat soms niet en er valt op dat vlak dus nog winst te behalen. Dat geldt ook voor dit pand.

Verduurzamingslabel®
Om u als koper hierin te begeleiden, hebben wij – naast het reguliere energielabel – een zogenaamd Verduurzamingslabel® laten vaststellen. Dit is een advies over hoe het object kan worden verduurzaamd, inclusief een scenario voor hoe deze prachtige woning van het huidige F-label naar een A-label kan worden gebracht, en met welke investering dat gepaard zou gaan. Hierbij is gekeken naar de meest effectieve en efficiënte verduurzamingsoplossingen.

Juist bij de aankoop van een dergelijk uniek object, en de eventueel daaropvolgende restauratie of renovatie, zijn voor het nemen van verduurzamingsmaatregelen de gunstigste momenten. Het Verduurzamingslabel® is dan een goede leidraad om een weloverwogen aankoopbeslissing te kunnen nemen. Dit object heeft beslist ruimte om te verduurzamen en de eerste aanzet is er al; we hebben een scan laten maken van het huis en deze stellen wij graag aan u ter beschikking.


UNIQUE SELLING POINTS
- Gelegen aan open vaarwater met directe toegang tot de Friese meren en de Weerribben.
- Grenzend aan het prachtige natuurgebied De Rottige Meente, ideaal voor natuurliefhebbers en vogelaars.
- Charmant huis, perfect voor rustzoekers en natuurliefhebbers.
- Prachtig uitzicht aan de achterzijde met rietvelden en een landschap van legakkers.
- Voorzien van glasvezelinternet voor supersnel thuiswerken.

KORTOM
Wonen in de natuur? Onthaasten? Loskomen? Dagje polderen in de natuur? Op de Veendijk 5 kan het allemaal. Het landschap van Nijetrijne en met name de Veendijk biedt een unieke combinatie van natuurlijke pracht, historische elementen en recreatieve mogelijkheden, waardoor het een ideale bestemming is voor iedereen die houdt van natuur, rust en ontspanning. Deze unieke molenaarswoning biedt niet alleen een prachtige woonomgeving, maar ook talloze mogelijkheden voor natuurbeleving en recreatie. Kom langs en we laten je het graag zien. Ontdek zelf de veelzijdigheid en charme van deze bijzondere plek!

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1906
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1906
Woon oppervlakte 157
Inhoud woonhuis 822
Aantal verdiepingen 2

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel F
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2012
Hellend dak Riet, pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 24235
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Bosch 42 Hrc T2 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Riet, pannen, bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 12
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Kenmerken

Algemeen

Soort woning woonboerderij, vrijstaande woning
Bouwjaar 1906
Aantal kamers 7

Woningdetails

Bouwjaar 1906
Woon oppervlakte 157
Inhoud woonhuis 822
Aantal verdiepingen 2

Overige

WC Ja
Tuin Ja
GasCV Ja
Ligbad Ja
Dak type Samengesteld Dak
Dakraam Ja
Aan water Ja
Achterom Ja
Woontype Woonhuis
Energielabel F
In overleg Ja
Landelijk Ja
BouwjaarCV 2012
Hellend dak Riet, pannen, bitumineuze Dakbedekking
Perceel oppervlakte 24235
Rookkanaal Ja
Tuin rondom Ja
TypeCV ketel Bosch 42 Hrc T2 Eigendom
CV ketel water Ja
Dak opmerking Dak materiaal:Riet, pannen, bitumineuze Dakbedekking
Douchecabine Ja
Glas isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Vrij uitzicht Ja
Tuin kwaliteit Normaal
Woonboerderij Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 2
LeeftijdCV ketel 12
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 5
Buiten bebouwde kom Ja
Vrijstaande woning Ja
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Cv Ketel
Onderhoud binnen opmerking Redelijk Tot Goed
Onderhoud buiten opmerking Goed

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Redres de erfgoedexpert

De nieuwste koopwoningen in Nijetrijne