Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

TE KOOP / TE HUUR: Horecabedrijf ‘De Stoep’ met 2 bovenwoningen, gelegen aan Oosterburen 5 + 7, 8891 GA Midsland, Terschelling.

TE KOOP:
Horecabedrijf incl. 2 bovenwoningen: € 1.250.000 k.k.
Bedrijfsexploitatie / roerende zaken: € 295.000 excl. btw

TE HUUR:
Horecabedrijf incl. 2 bovenwoningen: € 100.000 excl. btw per jaar

Het bekende en sfeervolle horecabedrijf ‘De Stoep’ in het hart van de gezellige dorpskern van Midsland. Deze populaire horecagelegenheid wordt al ruim 25 jaar succesvol geëxploiteerd door de huidige eigenaren en biedt binnen plaats aan maar liefst 550 gasten. Aan de voorzijde beschikt 'De Stoep' over een ruim en sfeervol terras. 'De Stoep' beschikt tevens over twee volledig ingerichte bovenwoningen met ruime oprit die onderdeel uitmaken van dit object, gelegen op twee percelen van totaal 671 m² eigen grond.

‘De Stoep’ bevindt zich achter een prachtig monumentaal voorgeveltje aan de Oosterburen 5 wat van origine is gebouwd als woonboerderij. In 2018 is het naastgelegen pand Oosterburen 7 betrokken bij het bedrijf en is de inrichting volledig uitgebreid en gemoderniseerd. ‘De Stoep’ bevindt zich op een A-locatie in Midsland, aan het begin van de Oosterburen. Midsland is een charmant dorp centraal gelegen op het eiland, met een breed aanbod aan horeca en winkels, en verwelkomt jaarlijks zo’n 450.000 bezoekers.

‘De Stoep’ biedt een unieke kans voor ondernemers die een succesvolle horecagelegenheid op Terschelling willen gaan exploiteren. Het pand is volledig instap klaar en is uitgerust met moderne installaties en inventaris. Dankzij de bestemming Horeca I & II is er ruimte voor uitbreiding van de huidige activiteiten, zoals een grand-café of restaurant.

Aan de achterzijde bevindt zich een ruime oprit, ideaal voor bevoorrading en toegang tot de bovenwoningen gelegen aan t’ Achterom 2A & 2B. De oprit biedt eveneens voldoende ruimte voor bijv. voorraad en emballage doormiddel van een overkapping en een schuur.

De exploitatie is geheel vrij van verplichtingen naar brouwerijen. De twee bovenwoningen hebben gezamenlijk een woonoppervlakte van ca. 120 m² en zijn vrij van verhuurverplichtingen. Daarnaast zijn er mogelijkheden voor uitbouw en verduurzaming.

De entree geschiedt via het recent verbouwde pand aan de Oosterburen 7 die leidt naar een ruime hal met garderobe. Vanuit hier geven dubbele deuren toegang tot het café, dat is voorzien van een royale bar. Achter de bar bevindt zich een bescheiden keuken aangesloten op een nieuwe vetput en de toegang tot een ruime kelder voor opslag, waar ook de koelingen en biertanks staan. Het café loopt door naar de ruime dansvloer die vernieuwd is in 2022, met een extra bar aan de achterzijde en is voorzien van een podium en DJ booth. De toiletruimtes, die in 2018 volledig vernieuwd zijn, beschikken over nette dames- en herentoiletten, evenals een afzonderlijk invalidentoilet.

Op de verdieping bevinden zich twee bovenwoningen, elk met een eigen adres en de entree via de achtergelegen straat, genaamd 't Achterom. Beide bovenwoningen hebben gezamenlijk een vloeroppervlakte van circa 120 m². Het platte dak, dat deels als terras wordt gebruikt, biedt mogelijkheden voor uitbouw en verduurzaming.

Bovenwoning (1) aan 't Achterom 2A omvat een woongedeelte, een halfopen keuken, een slaapkamer, een douche, een toilet en een ruim dakterras.
Bovenwoning (2) aan 't Achterom 2B biedt een woongedeelte, een halfopen keuken, een slaapkamer, een badkamer met toilet en een zolder.

Beide bovenwoningen zijn vrij van verhuurverplichtingen.

Aan de achterzijde bevindt zich een ruime oprit, ideaal voor bevoorrading en toegang tot de bovenwoningen gelegen aan t’ Achterom 2A & 2B.

'De Stoep' betreft twee gekoppelde bedrijfspanden (Oosterburen 5 en 7) inclusief twee bovenwoningen met eigen ingang ('t Achterom 2A en 2B).
De overname omvat de bedrijfsexploitatie en aanwezige inventaris

* Vrij van verplichtingen aan brouwerijen
* Bovenwoningen vrij van verhuurverplichtingen
* Bestemming Horeca I & II: geschikt voor restaurant en discotheek.
* Vraagprijs voor de exploitatie en inventaris bedraagt € 295.000 excl. btw
* Mogelijkheid om enkel de exploitatie over te nemen en het volledige pand, inclusief beide bovenwoningen, te huren voor € 100.000 excl. btw per jaar

* Perceeloppervlakte: Oosterburen 5-7 & 't Achterom 2A & 2B : 671 m²
* Gebruiksoppervlakte bedrijf: 370 m²
* Woonoppervlakte: ca. 120 m²
* Energieklasse: Oosterburen 5-7: A++, 't Achterom 2A & 2B: F

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1750
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1750
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 1475
Aantal verdiepingen 1

Overige

Dak type Plat dak
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 228
Dak isolatie Ja
Monumentaal Ja
Gemeubileerd Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning Tussenwoning
Bouwjaar 1750
Aantal kamers 4

Woningdetails

Bouwjaar 1750
Woon oppervlakte 120
Inhoud woonhuis 1475
Aantal verdiepingen 1

Overige

Dak type Plat dak
Monument Ja
In overleg Ja
Hellend dak bitumeuze dakbedekking
Perceel oppervlakte 228
Dak isolatie Ja
Monumentaal Ja
Gemeubileerd Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Kwaliteit object Normaal
Aantal slaapkamers 2
Onderhoud binnen goed Ja
Onderhoud buiten goed Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Benieuwd naar jouw maximale hypotheek?

Aangeboden door:

Makelaardij Terschelling