Maak nu een afspraak voor deze woning

Beschrijving

Voorstraat 116, Noordwijk
Een zeer bijzonder (monumentaal) 3-kamer appartement op een geweldige locatie

Monumentaal wonen op één van de mooiste en bijzonderste locaties van Noordwijk.
Het betreft hier een schitterend en instapklaar appartement van 83 m2 gelegen op de begane grond.
Het monumentale pand is, uiteraard met behoud van de monumentale eigenschappen, volledig gerenoveerd en heeft een complete vernieuwbouw proces ondergaan.

Niet voor niets noemen ‘De Noordwijkers’ dit één van de mooiste straten van het dorp: wanneer u de Voorstraat in rijdt straalt de historie je tegemoet!

De indeling van het appartement is als volgt:
Een imposante entree verwelkomt u in een prachtige hal met een garderobe en meterkast, waar de grandeur van het pand direct voelbaar is. Grote raampartijen, een fraaie sierschouw en een indrukwekkend plafond van maar liefst 3 meter hoog, versierd met ornamenten en sierlijsten, kenmerken de zeer ruime living.

Via de karakteristieke en suite deuren betreedt u de eetkamer, waar opnieuw veel natuurlijk licht naar binnen stroomt door de royale raampartijen. Hier wordt de prachtige ambiance voortgezet, met een schitterend plafond, een visgraatvloer, een elegante sierschouw en strak gestucte wanden met hoge plinten. Deze ruimte belichaamt het comfortabel wonen in dit appartement op een onnavolgbare wijze.

Vanuit de eetkamer leidt een doorgang naar de moderne keuken met aangrenzend een zeer praktische bijkeuken. De luxe keuken is uitgerust met een inductiekookplaat, afzuigschouw, vaatwasser, oven en biedt voldoende bergruimte.

De ruime slaapkamer beschikt over een vaste bergkast met daarin de elektrische boiler. De aparte toiletruimte, met een raampje voor natuurlijke ventilatie, is voorzien van een vrijdragend toilet. De moderne badkamer omvat een royaal wastafelmeubel, een inloopdouche en vloerverwarming voor extra comfort.

De Ligging

Op loopafstand van het levendige centrum van Noordwijk-Binnen met een scala aan voorzieningen zoals scholen, sportverenigingen, supermarkt, winkels en restaurants. Bovendien bevindt u zich op slechts 10 minuten fietsafstand van het strand, de duinen en het bruisende centrum van Noordwijk aan Zee. Met de nabijheid van uitvalswegen naar de N206 en A44 zijn de luchthaven Schiphol, Leiden, Amsterdam en Den Haag uitstekend bereikbaar.

Op zoek naar een uniek appartement?

Dit royale, instapklare en levensloopbestendige appartement biedt alle belangrijke kenmerken voor comfortabel wonen op een schitterende locatie. Als onderdeel van de Vereniging van Eigenaren, Hofje van Eeden, bedragen de maandelijkse servicekosten voor dit appartement € 129,- per maand.

Energielabel: D

Aanvaarding: in overleg.

VRAAGPRIJS: € 419.000,-- kosten koper

Een Stukje Geschiedenis van de Voorstraat
Noordwijk kent een rijke historie, die teruggaat tot zo'n tweeduizend jaar voor Christus. Uit die tijd stammen de eerste sporen van bewoning. In 847 kwam een Schotse Benedictijnse monnik, genaamd Jeroen, naar Noordwijk. Hij bouwde een kapel en deed missiewerk. In 856 werd Jeroen van Noordwijk door de Noormannen gemarteld en onthoofd. Na zijn dood werd ter ere van hem een Romaanse kapel gebouwd, die spoedig daarna een bedevaartsoord werd. De Jeroenskerk staat aan de Voorstraat

Van vissers en bollen
De eerste bewoners van Noordwijk waren zeer waarschijnlijk vissers. In 1444 werd de eerste vierboet /vuurtoren (verhoogde vuurplaats) gebouwd op de plek van het huidige Grand Hotel Huis ter Duin. In 1474 had Noordwijk een vloot van 38 zogenaamde bomschuiten die uitvoeren vanaf het strand. Honderd jaar geleden, in 1913, voer de laatste bomschuit uit. In de 18de en 19de eeuw groeide Noordwijk uit tot het belangrijkste kruidencentrum van Nederland. Veel van deze kruidenhofjes zijn terug te vinden aan de Voorstraat. De kruiden werden vooral in Amsterdam verhandeld en gebruikt voor medicinale toepassingen. Na de kruidenteelt kwam de bloembollenteelt op in Noordwijk. Aan het einde van de 19de eeuw waren hier ongeveer 250 bloembollenkwekers actief, die gezamenlijk 252 hectaren beplantten met onder andere tulpen, narcissen en gladiolen.

De Gouden Eeuw
De Gouden Eeuw is in Noordwijk op veel plaatsen zichtbaar. In de zeventiende eeuw werd op tientallen plaatsen in het dorp touw geslagen voor de vloot van de VOC en plaatselijke vissersschepen. De laatste touwslagerij verdween uit de Douzastraat in de twintigste eeuw. De toegangspoort naar het bedrijf herinnert hier nog aan. Daarnaast bouwden rijke kooplieden en bestuurders hun woningen langs de Voorstraat. De Gouden Eeuw liet nog meer sporen achter in de kerk. Zo hangt in de toren een kerkklok uit 1672 van de gebroeders Hemony uit Amsterdam. Zij goten in die tijd de beste en duurste klokken ter wereld. In veel beroemde kerken hangen hun klokken, zoals in de Westerkerk in Amsterdam.

Voorstraat 114 -116
Het in 1927 tot bollenschuur verbouwde koetshuis uit omstreeks 1880 is van algemeen belang wegens cultuur- en architectuurhistorische waarde vanwege de bijzondere in- en uitzwenkende topgevel en de redelijke mate van gaafheid in hoofdvorm, materiaalgebruik en detaillering van het exterieur. Tevens heeft het pand ensemblewaarde wegens de functionele, ruimtelijke en stilistische samenhang met de overige onderdelen van het complex Van Eeden en de bijzondere situering in het beschermde dorpsgezicht van Noordwijk-Binnen.
De BOLLENSCHUUR ANNEX WERKPLAATS (voormalig koetshuisje) behorend tot het complex Van Eeden heeft een smalle langgerekte rechthoekig plattegrond en telt één bouwlaag met zolder onder mansardekap. De smalle voorgevel aan de Voorstraat (oost) is opgetrokken in bruine baksteen. De bijzondere in- en uitzwenkende geveltop in helrode baksteen heeft dezelfde horizontale sierbanden van gele baksteen als de voorgevel van het woonhuis. Op de begane grond een samengesteld kozijn van drie zesruits vensters. In de geveltop een dubbele zesruits droogdeur. Zuidgevel met dezelfde droogdeuren en deurpartij. In het gedeelte van de werkplaats een opgeklampte deur en venster.

Zelf ontdekken
In ieder jaargetijde is het goed toeven in de Oude Dorpskern. Bij zomerse hitte wandel je heerlijk in de schaduw van de honderden monumentale Lindenbomen. Tijdens najaarsstormen ervaar je de beschutting van de vele monumentale gebouwen. In de winter brengt de sneeuw de Voorstraat en het Lindenplein in een fotogenieke Anton Piecksfeer. Ontdek zelf het unieke gotische stenen huis uit de Middeleeuwen. In steden als Amsterdam en Leiden zoekt men tevergeefs naar zo’n zeldzaam oud huis. Maar ook de trapgeveltjes uit de Hollandse Gouden Eeuw en de statige 18e eeuwse patriciërs woningen in rijke Lodewijkstijlen doen een beetje stads aan. En vergeet de dorpspompen niet, zij herinneren aan de tijd dat er nog geen waterleiding was. In Noordwijk hebben alle drie de pompen de eeuwen van vernieuwing overleefd*.

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning
Bouwjaar 1845
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1845
Woon oppervlakte 83
Inhoud woonhuis 322
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Woontype Appartement
Dorpskern Ja
Energielabel D
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 0
Dak isolatie Ja
Dichte keuken Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Benedenwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Steen
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 1
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Elektrische Verwarming
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed
Onderhoud binnen uitstekend Ja

Kenmerken

Algemeen

Soort woning benedenwoning
Bouwjaar 1845
Aantal kamers 3

Woningdetails

Bouwjaar 1845
Woon oppervlakte 83
Inhoud woonhuis 322
Aantal verdiepingen 1

Energie

Vloer isolatie Ja

Overige

Woontype Appartement
Dorpskern Ja
Energielabel D
In overleg Ja
Perceel oppervlakte 0
Dak isolatie Ja
Dichte keuken Ja
Glas isolatie Ja
Muur isolatie Ja
Oppervlakte woonkamer 0
Stadscentrum Ja
Benedenwoning Ja
Aantal badkamers 1
Aantal toiletten 1
Bijgebouw schuur Steen
Beschutte ligging Ja
Aantal slaapkamers 1
Onderhoud buiten goed Ja
Verwarming opmerking Elektrische Verwarming
Onderhoud binnen opmerking Uitstekend
Onderhoud buiten opmerking Goed
Onderhoud binnen uitstekend Ja

Ontvang als eerste het nieuwste
aanbod in je mailbox

Ja, graag
Wat worden mijn maandlasten?

Aangeboden door:

Bonnike Makelaardij