huis te koop in Amsterdam

Top 10 duurste huizen in Amsterdam

Stap binnen in de wereld van luxe en extravagantie met een exclusieve rondleiding langs de tien duurste huizen van Amsterdam. Deze stad, beroemd om haar charmante grachten, historische gebouwen en levendige cultuur, herbergt enkele van de meest indrukwekkende woningen ter wereld. Van statige grachtenpanden tot moderne penthouses met adembenemende uitzichten, de Amsterdamse vastgoedmarkt barst van de unieke pareltjes. In dit artikel onthullen we de pracht en praal van deze topstukken. Laat je verrassen door de luxe voorzieningen, het weelderige interieur en de ongeëvenaarde locaties. Bereid je voor op een reis door de elite van Amsterdam en ontdek hoe deze adembenemende huizen een nieuwe definitie geven aan wonen in stijl.

Op Huislijn.nl ontdekten we deze top 10 meest exclusieve en prijzige huizen van Amsterdam.

10. Anjeliersstraat 101 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.375.000

Anjeliersstraat 101 in Amsterdam

Beleef rust in de bruisende Jordaan! Dit vier verdiepingen tellende pand op eigen grond heeft een zonnige tuin en een terras op het zuiden. Gelegen aan de rustige Anjeliersstraat, biedt het huis een ruime en functionele indeling. Op slechts 15 minuten lopen van het Centraal Station en de Dam, en dicht bij de 9 straatjes en het Westerpark.

Anjeliersstraat met een prachtige tuin

Geniet van de nabijheid van supermarkten, cafés, restaurants en markten. Achter de historische gevel ligt een gerenoveerd huis met een tuin en terras dat uitkijkt op charmante buurtachtertuinen en de iconische Westertoren. Dit beschutte terras geeft een vakantiegevoel. Een unieke kans om een ideaal Amsterdams Townhouse te bewonen!

Bekijk alle 62 foto’s van deze fantastische woning in de Jordaan op Huislijn.nl

9. John Fernhouthof 4 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.395.000 k.k

John Fernhouthof 4 in Amsterdam

Wonen aan de prachtige Polygoongracht in IJburg biedt een unieke kans. Dit luxe herenhuis van 164 m², ontworpen door Arons & Gelauf, combineert waterleven met stijl. Geniet van panoramisch uitzicht, een privé ligplaats voor je boot, en twee zonnige terrassen op het zuidwesten.

John Fernhouthof 4 in Amsterdam met boorhuis

Binnen vind je een moderne keuken met marmeren bladen en hoogwaardige apparatuur, en een unieke glazen lounge. De eerste verdieping is perfect voor culinaire hoogstandjes en familie momenten. Met luxe slaapkamers, een spa-geïnspireerde badkamer, sauna, en meer, biedt dit huis alles voor ultiem comfort. Veilig parkeren en een afgesloten binnenplaats maken het geheel compleet.

Bekijk alle 54 foto’s van dit luxe herenhuis op Huislijn.nl

8. John Fernhouthof 16 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.450.000 k.k

John Fernhouthof 16 in Amsterdam

Dit mooie herenhuis biedt uitzicht op het water, een zonnig terras en een eigen parkeerplaats. De erfpacht is eeuwigdurend afgekocht. De woning heeft energielabel A, 12 nieuwe zonnepanelen, vloerverwarming en airconditioning op de bovenste verdieping. Bij binnenkomst tref je een ruime hal en een woonkeuken met hoogwaardige apparatuur.

John Fernhouthof 16 in Amsterdam met terras aan het water

De eerste verdieping heeft een doorzon woonkamer en een stijlvolle badkamer. De tweede verdieping beschikt over twee grote slaapkamers en een waskamer. Op de derde verdieping vind je een fraaie slaapkamer met ensuite badkamer en prachtig uitzicht. Gelegen in Haveneiland-West, IJburg, dicht bij winkels, scholen en goede verbindingen naar het Centraal Station en snelwegen.

Bekijk de 42 foto’s van dit mooie herenhuis op Huislijn.nl

7. Dorpsweg Ransdorp 30 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.495.000 k.k.

Dorpsweg Ransdorp 30 in Amsterdam

Droom je van een vrijstaande woning met prachtig uitzicht en alle stadse gemakken van Amsterdam om de hoek? Zoek niet verder! Aan Dorpsweg Ransdorp 30 vind je deze instapklare, duurzame woning. Geniet van rust en ruimte, omringd door weilanden, terwijl je dichtbij de stad woont.

Dorpsweg Ransdorp met landelijk uitzicht

Deze woning biedt een lichte woonkamer met landelijke woonkeuken, vier slaapkamers, een moderne badkamer, een fantastische tuin en een aangebouwd achterhuis, perfect als gastenverblijf. Het gastenverblijf is inbegrepen in het totale woonoppervlak.

Bekijk de ruim 70 foto’s van deze vrijstaande woning met landelijk uitzicht.

6. Dorpsstraat Holysloot 32 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.600.000 k.k.

Dorpsstraat Holysloot in Amsterdam

Droom je van serene rust op het platteland maar dan wel in Amsterdam? Deze voormalige pastorie in Landelijk Noord biedt een unieke kans om te wonen in een monumentaal pand, omgeven door natuur en historie. Met een riante kavel van 1290 m² en een vrijstaande ligging geniet je van ruimte en rust.

Hoogtepunten van de woning:

  • Geschiedenis: Authentieke oude pastorie vol charme.
  • Natuur: Eigen boomgaard, seizoensgebonden schoonheid.
  • Uitzicht: Vrij uitzicht over weilanden.
  • Ruimte: Grote kavel voor buitenleven.
  • Eigendom: Volledig eigen grond, geen erfpacht.
  • Monumentaal: Rijke historie en allure.
  • Privacy: Vrijstaande woning voor ultieme rust.
Dorpsstraat Holysloot met uitzicht op je  eigen boomgaarde

De pastorie, met een woonoppervlak van 185 m², biedt vijf slaapkamers en een royale woonkamer. De zuidelijke tuin is een paradijs met een boomgaard en adembenemend uitzicht over de weilanden. Geniet van privacy, ruimte, en de warmte van een hechte gemeenschap in dit unieke huis.

Bekijk alle 45 foto’s van deze voormalige pastorie op Huislijn.nl

5. Maasstraat 20III in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.695.000 k.k.

Maasstraat 20III in Amsterdam

Dit lichte hoekappartement van 206 m², verdeeld over twee verdiepingen, heeft twee balkons en een riant dakterras. De woning is volledig gerenoveerd en straalt luxe uit.

Indeling:
Entree op de tweede verdieping. Op de derde verdieping vind je een ruime hal met een marmeren wand uit Mexico, een woonkamer met design room-divider, open haard, eetkamer en luxe open keuken met topapparatuur. De verdieping heeft ook een wasruimte, toilet, tv-kamer en veel ramen voor extra licht.

De slaapverdieping biedt een masterbedroom met inbouwkasten, eigen toilet en chique badkamer, plus twee extra slaapkamers en een tweede badkamer. Het ruime dakterras met buitenkeuken is perfect voor zonnige dagen.

Maasstraat 20III in Amsterdam met een ruime hal met een marmeren wand uit Mexico

Omgeving:
Gelegen in de gewilde Rivierenbuurt, dichtbij de Maasstraat, De Pijp, parken en diverse horecagelegenheden. Uitstekende openbaar vervoerverbindingen en snelle toegang tot de A2, A9 en Ring A10.

Bekijk alle 34 foto’s van dit lichte luxe hoekappartement op Huislijn.nl

4. Stokerkade 132 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.875.000 k.k

Stokerkade 132 in Amsterdam

Ontdek een zeldzame kans om te wonen in een van de vier exclusieve woningen op Borneo-eiland, waar sinds 1998 geen enkel huis vrijgekomen is. Deze woning van circa 215 m², verdeeld over vier verdiepingen, biedt veelzijdige mogelijkheden voor een groot gezin, dubbele bewoning, een praktijk aan huis of gastenverblijf.

De begane grond herbergt een inpandige garage, stalling en sauna. Op de eerste verdieping vind je een praktijkruimte met eigen entree, toilet, pantry en een slaapkamer met ensuite badkamer, jacuzzi en inloopdouche. De tweede verdieping biedt een ruime woonkamer, loggia, woonkeuken en bijkeuken. De derde verdieping heeft twee slaapkamers met eigen badkamers en een groot dakterras van 35 m² met spectaculair uitzicht.

Stokerkade 132 met spectaculair uitzicht.

Gelegen in het waterrijke Oostelijk Havengebied, geniet je van nabijheid tot het centrum, winkels, restaurants en culturele hotspots. Uitstekende tram- en snelwegverbindingen en basisscholen op loopafstand maken dit huis perfect voor luxe en privacy in een unieke omgeving.

Bekijk alle 30 foto’s van deze exclusieve woning op Borneo-eiland op Huislijn.nl

3. Cannenburg 37 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.945.000 k.k.

Cannenburg 37 in Amsterdam met prachtige tuin

Op zoek naar een ruime, luxe bungalow met vijf kamers en zonnige tuinen? Cannenburg 37 biedt alles wat je zoekt!

Deze stijlvolle bungalow beschikt over een zonnige achtertuin op het zuiden en een gezellige patiotuin aan de voorzijde. Met 21 zonnepanelen, een sfeervolle open haard en veel lichtinval biedt deze woning comfort en duurzaamheid. De moderne woonkeuken en twee badkamers maken het geheel compleet.

Gelegen in een groene buurt nabij het Gijsbrecht van Aemstelpark, het Amstelpark en het Amsterdamse Bos. Winkels, openbaar vervoer, de Zuidas en scholen zoals de Amsterdam International Community School zijn dichtbij.

Bekijk alle 45 foto’s van deze prachtige bungalow in Amsterdam op Huislijn.nl

2. Leliegracht 12-1 in Amsterdam. Vraagprijs: € 1.979.000 k.k.

Leliegracht 12-1 in Amsterdam

Uniek bovenhuis met 3 dakterrassen aan de gracht

Dit unieke bovenhuis met vier woonlagen en drie dakterrassen biedt 227 m² woonoppervlak op eigen grond. Het 18e-eeuwse Rijksmonument ligt tussen de Herengracht en Keizersgracht en beschikt over een zeldzame gekuifde halsgevel. Het pand is uitstekend onderhouden, heeft veel lichtinval en een praktische indeling. Elke woonlaag heeft een dakterras met uitzicht op de prachtige achtertuinen.

Indeling:
1e etage: Stijlvolle woonkamer met open haard en Frans balkon, ruime woonkeuken met dakterras, slaapkamer, badkamer.
2e etage: Ruime woonkamer, woonkeuken, kamer met dakterras, balkon met grachtzicht.
3e etage: Twee slaapkamers, badkamer met bubbelbad, werkkamer/slaapkamer met dakterras.
4e etage: Flexibele ruimte, potentieel voor twee kamers.

Leliegracht 12-1 met een stijlvolle woonkamer

Locatie:
Op 5 minuten lopen van de Dam en Westermarkt, dichtbij openbaar vervoer, winkels en horeca in de Jordaan.

Woonoppervlakte:
227 m², eigen entree, 8 kamers, 2 keukens, 2 badkamers, 3 toiletten.

Bekijk alle 31 foto’s van unieke bovenhuis aan de gracht op Huislijn.nl

1. Grasweg 167 in Amsterdam. Koopprijs: € 2.225.000 v.o.n.

Grasweg 167 in Amsterdam

Unieke nummer 1: Mega-Hoekappartement in Amsterdam-Noord

Grijp deze unieke kans om een nieuwbouwappartement in het uitverkochte project Kaap te bemachtigen! Dit mega-hoekappartement van ca. 192 m² ligt op eigen grond en biedt 2 parkeerplaatsen (1 optioneel). Georiënteerd op het zuidwesten, geniet je van een royale buitenruimte van ca. 52 m² en hoge plafonds van bijna 3 meter. Het appartement beschikt over 4 slaapkamers en 2 badkamers.

Project Kaap:
Gelegen aan het IJ met adembenemend uitzicht op de skyline van Amsterdam. Kaap combineert rust en levendigheid en bestaat uit vijf karaktervolle gebouwen met panoramische appartementen.

Grasweg 167 in Amsterdam: gelegen aan het IJ met adembenemend uitzicht op de skyline van Amsterdam

Bruisend Amsterdam-Noord:
Kaap ligt tussen Eye en NDSM, dichtbij de IJtunnel en ring A10. Metrostation Noorderpark en de pont zijn binnen 10 minuten bereikbaar, met snelle verbindingen naar het centrum en de Zuidas.

Eigen Grond:
Geen erfpacht, dus geen jaarlijkse kosten. Inclusief parkeergarage met gereserveerde plaatsen.

Bekijk alle foto’s van dit waanzinnig mooie appartement op Huislijn.nl

Wat een mooie top 10 van de duurste woningen

Met deze exclusieve blik op de top 10 duurste woningen van Amsterdam hebben we de rijke verscheidenheid aan luxe en unieke eigenschappen van de vastgoedmarkt in de stad onthuld. Van historische grachtenpanden met moderne upgrades tot state-of-the-art penthouses met panoramisch uitzicht, elk van deze woningen biedt een unieke leefervaring.

Of je nu droomt van een rustig leven aan een pittoreske gracht of van een modern appartement in een bruisende buurt, deze lijst laat zien dat Amsterdam voor elk wat wils biedt, mits het budget toereikend is. Deze luxe woningen vertegenwoordigen niet alleen het beste van wat de stad te bieden heeft, maar ook een glimp van een levensstijl die voor velen een droom blijft.

Ook leuk om te lezen